2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Késsel halálra sebeztek egy francia rendőrnőt

Halálos késszúrás ért egy rendőrnőt a franciaországi Rambouillet-ben, a támadót meglőtték és őrizetbe vették, de később belehalt sérüléseibe - közölte pénteken az Europe 1 rádió és a BFM hírtelevízió.

  • Késsel halálra sebeztek egy francia rendőrnőt

A BFM szerint a támadó tunéziai állampolgár. Tettének indítéka egyelőre ismeretlen. Az ügyben a nyomozást a terrorellenes ügyészség vette át időközben.

Valérie Pécresse, a párizsi regionális tanács elnöke a BFM TV-nek nyilatkozva elmondta, hogy nem zárható ki a terrorista indíték.

Egy rendőrségi forrás ugyanakkor arról számolt be, hogy a támadó nem kiabált iszlamista jelszavakat, amikor tettét véghez vitte. Hozzátette, az elkövető egy 36 éves tunéziai állampolgár volt, aki legálisan tartózkodott Franciaországban és korábban nem volt ismert a hatóságok előtt.

A késelés a Párizstól 57 kilométerre délnyugatra lévő település rendőrőrsén történt, ahol az áldozat dolgozott. Az elkövetőt a helyszínen lévő rendőrök ártalmatlanították.

A Le Parisien című helyi lap szerint a 49 éves áldozat éppen ebédszünetéből tért vissza, amikor megtámadták. Még a helyszínen belehalt a nyakán szerzett sérüléseibe.

Gabriel Attal francia kormányszóvivő közölte, hogy Jean Castex miniszterelnök a történtek helyszínére utazik.

"Franciaország elvesztette egyik mindennapi hősét egy végtelen gyávaságból elkövetett barbár cselekedet következtében" - jelentette ki Castex.

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren erősítette meg a késeléses támadást, egyben közölte, hogy szintén a helyszínre utazik.

Philippe Benassayam képviselő, akinek választókerülete a térségben van, részvétét nyilvánította a történtek miatt.  Figyelmeztetett, hogy jobban meg kell védeni a rendfenntartókat, mert szerinte szinte napi rendszerességű  támadásoknak vannak kitéve.

"Ugyanazok a szörnyűségek követik egymást" - írta Marine Le Pen jobboldali politikus Twitter-oldalán. Úgy fogalmazott, hogy  mindig "ugyanazokról az iszlamista indítékokról" van szó.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!