2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Késes támadás történt Sydney egyik templomában

Késes támadást jelentettek Sydney egyik templomából hétfőn, többen megsebesültek, köztük egy pap is - közölték a helyi hatóságok.

  • Késes támadás történt Sydney egyik templomában

A tájékoztatás szerint a támadást a televízióban élőben közvetített szertartás idején követték el a Sydney nyugati részén lévő Walkley-ben található Jézus Krisztus Jó Pásztor (Christ The Good Shepherd Church) nevű asszíriai keresztény templomban, a rendőrök pedig őrizetbe vettek egy férfit, aki "együttműködést tanúsított".

A helyszínre érkező mentők a sajtónak azt mondták, a négy sebesült egyikének állapota sem életveszélyes.

A rendőrség felszólította az embereket, kerüljék el a környéket.

A közösségi oldalakra is felkerült felvételeken az látható, hogy egy fekete ruhába öltözött férfi lép oda a paphoz, és többször megszúrja, ezt követően pedig a hívők kiáltozva sietnek az áldozat segítségére.

Az ausztrál nagyvárosban az elmúlt hétvégén egy bevásárlóközpontban is késes támadást követtek el, ebben hat ember vesztette életét, 12-en pedig megsebesültek.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!