2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Kavanaugh-ügy: bukni látszik a főbírót ért zaklatási vád

Egy kampányrendezvényen gúnyolódott Donald Trump a republikánus főbírójelöltjét érintő szexuális vádakon. Egy amerikai pszichológusnő a múlt héten beszélt arról szenátusi meghallgatásán, hogy Brett Kavanaugh hogyan zaklatta őt a 80-as években. Az amerikai elnök az FBI-t kérte fel, hogy indítson nyomozást az ügyben, de ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a vizsgálat végén Kavanaugh meg fogja kapni a szenátus támogatását a főbírói posztra.

  • Kavanaugh-ügy: bukni látszik a főbírót ért zaklatási vád

A hétfői Tennessee-i kampánygyűlés után ezúttal Mississippiben állt ki az amerikai elnök Brett Kavanaugh mellett. Donald Trump megismételte, hogy véleménye szerinte a demokraták lejárató akciójáról van szó, akiknek az a céljuk, hogy ellehetetlenítsék a republikánusok legfelsőbb bírósági jelöltjét.

Christine Blasey Fordot a múlt héten hallgatta meg a szenátus, a pszichológiai professzor azt állítja, hogy a 80-as években Kavanaugh szexuális erőszakot követett el ellene. Donald Trump személyes példán keresztül, gúnyolódva próbálta meggyőzni a hallgatóságát, hogy nem lehet pontosan visszaemlékezni az évtizedekkel azelőtt történtekre.

„Harminchat évvel ezelőtt ittam egy sört, egy sört. Most azt gondolnák, de tényleg egy sör volt. Oh jajj, hogyan jutottam haza? Nem emlékszem. Hogy jutottam ide? Emlékszem. Hol van az a hely? Nem emlékszem. Hány éve volt? Nem tudom. Nem tudom. Nem tudom. Melyik környéken volt? Nem tudom. Hol van a ház? Nem tudom. Földszint, emelet, nem tudom. De egy sört ittam. Ez az egy amire emlékszem. És egy férfi élete cafatokban. A felesége is, a lányai, a csodálatos, hihetetlenül fiatal lányai. Tönkreteszik az embereket, el akarják őket pusztítani. Gonosz emberek” – mondta a rendezvényen az amerikai elnök. 

Az amerikai elnök pénteken rendelte el ,hogy az FBI indítson nyomozást Brett Kavanaugh megvádolásának ügyében. Trump azt mondta: Kavanaugh meg fogja kapni a szenátus támogatását azután, hogy az FBI befejezte a vizsgálatát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!