2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Katasztrófa sújtotta területté nyilvánították Kaliforniát

2017. október 11., szerda 23:14, frissítve: csütörtök 11:41

Donald Trump természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Kaliforniát, ahol óriási tűzvész pusztít. Tizenheten meghaltak, tízezreket ki kellett telepíteni.

A tűzoltók most azért küzdenek, hogy Los Angeles környékét megmentsék a lángoktól. Disneyland környékén is vörösre festették az eget a lángok, sötétség helyett kísérteties fény borult az anaheimi szabadidőparkra, amely felbecsülhetetlen érték, hiszen ez volt az első efféle park a cég történetében.

Észak-Kaliforniában sem jobb a helyzet. A lángok elsőként a Napa-völgyben csaptak fel. Ez a terület az Egyesült Államok leghíresebb borvidéke. Kalifornia kormányzója bejelentette: több mint negyvenhatezer hektárnyi szőlővidék porig égett, összesen kétezer ingatlan égett le, elpusztult több világhírű borászat és borospince, és jóvátehetetlen károk keletkeztek a szőlőkben.

Tízezreknek kellett elhagyniuk otthonukat. Volt, aki már visszatért, de otthona helyén üszkös romokat talált. Egy túlélő arról beszélt, hogy amikor menekülni kellett, mindössze percek maradtak, így azon kívül, amit a kezébe kapott, semmi mást nem tudott megmenteni.

Az amerikai elnök természeti katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Kalifornia államot, és a Fehér Házban már a tűzvésszel küzdő helyi hatóságoknak nyújtott szövetségi támogatásról is döntés született.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!