2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Külföld

Kárba veszhetnek a járványellenes erőfeszítések, ha az emberek kiábrándulnak a hivatalos szervek útmutatásaiból

Kárba veszhetnek a koronavírus-járványt megfékezni hivatott erőfeszítések, ha az emberek kiábrándulnak a hivatalos szervek útmutatásaiból - figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója csütörtökön Koppenhágában.

  • Kárba veszhetnek a járványellenes erőfeszítések, ha az emberek kiábrándulnak a hivatalos szervek útmutatásaiból

"A vészhelyzeti fásultság fenyegeti az értékes eredményeket, amelyeket elértünk ezzel a vírussal szemben. A hatóságok iránti bizalmatlanságról szóló jelentések és az összeesküvés-elméletekben való gondolkodás szítják a társadalmi és fizikai távolságtartás elleni mozgalmakat" - hangsúlyozta Hans Kluge.

"A bizalmatlanság, az intézkedésekkel szembeni ellenállás, a COVID-19 megfékezését szolgáló viselkedési szabályok megváltozásának semmibevétele olyan útra térít minket, amelyen egyikünk sem akar végigmenni"

- fogalmazott Kluge.

Hozzátette, hogy ugyanakkor vannak olyan emberek is, akik eltúlozzák az óvatosságot, korlátozva ezzel társadalmi érintkezésüket és hozzáférésüket az egészségügyi ellátórendszerekhez.

Ébernek kell maradnunk

A WHO regionális igazgatója aláhúzta, hogy a járvány terjedésének lassulásával sem szabad az önteltség csapdájába esni, ébernek kell maradnunk. Ezzel összefüggésben felidézte, hogyan jelentkeztek újabb járványgócok a közép-kínai Vuhanban és Dél-Koreában, ahol a vírus egy időre eltűnt. Mint mondta, ez figyelmeztetés volt arra, hogy a vírus újabb felbukkanásának veszélye nem múlt el.

A WHO európai régiójában észlelték a COVID-19 betegségben világszerte elhunytak 56 százalékát, vagyis mintegy 160 ezer halálesetet - mondta Kluge. A térségben 1,78 millió fertőzöttet azonosítottak, ami globálisan 43 százaléknak felel meg.

Kluge megjegyezte azt is, hogy Nagy-Britannia, Oroszország és Spanyolország azon tíz állam közé tartozik, ahol a legtöbb fertőzöttet regisztrálták az utóbbi 24 órában.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!