2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Karantén alá helyeztek egy bolgár falut egy klinikáról megszökött fertőzött miatt

Kéthetes karantén alá helyeztek kedden Bulgáriában egy falut egy klinikáról megszökött koronavírussal fertőzött férfi miatt.

  • Karantén alá helyeztek egy bolgár falut egy klinikáról megszökött fertőzött miatt

Az 58 éves vírusfertőzött, súlyosan cukorbeteg férfi a dél-bulgáriai Sztara Zagora városának kórházából szökött meg, majd taxival hazavitette magát szülőfalujába, a mintegy 30 kilométerre lévő Panicserevóba - közölte a bTV bolgár hírtelevízió.

Kiril Ananiev bolgár egészségügyi miniszter kedden azonnali hatállyal vesztegzár alá helyezte a települést.

Rendőrök a lakásán találták meg a férfit, akit mentővel visszaszállítottak a városi klinikára.

A közszolgálati rádió beszámolója szerint a taxisofőrt is megtalálták. A faluban korábban már négy ember vírustesztje lett pozitív és kilenc embert helyeztek házi karantén alá.

A mintegy hétmillió lakosú Bulgáriában eddig 713 fertőzöttet azonosítottak, közülük 35-en meghaltak és 81-en meggyógyultak.

A járvány tetőzését szakemberek az április 19-i ortodox húsvétot követően várják. A bolgár templomok az ünnepek idején nyitva tartanak, de egészségügyi óvintézkedéseket kell foganatosítaniuk, a papoknak és híveknek pedig kötelező a szájmaszk viselése. A kormány azonban már virágvasárnap otthonmaradásra intette az embereket, a felhívásnak pedig a többség eleget is tett.

Bulgáriában május 13-ig egészségügyi veszélyhelyzetet hirdettek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!