2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Kampányhajrában az amerikai elnökjelöltek

Csaknem 55 millióan adták már le voksukat az Egyesült Államokban, a korai szavazás lehetőségét választva. A hivatalban lévő elnök, Donald Trump Florida államban vonult az urnához. Tíz nappal az elnökválasztás előtt a jelöltek megfeszített erővel kampányolnak. Trump Florida után Észak-Karolinában, Ohioban és Wisconsinban áll hívei elé, Joe Biden pedig Pennsylvániában tartott rendezvényt.

  • Kampányhajrában az amerikai elnökjelöltek

Hosszú sorok kígyóznak a szavazóhelyiségek előtt. A korai szavazás lehetőségét kihasználva már csaknem 55 millió amerikai adta le voksát. Szakértők szerint

az elmúlt száz év legnagyobb részvételi aránya születhet az idei elnökválasztáson.

Míg támogatóik az urnákhoz vonultak, nem pihentek az elnökjelöltek sem. Az utolsó jelölt-vita után folytatódott a kampányhajrá. A hivatalban lévő államfő a kulcsállamnak számító Floridában tartott rendezvényt.

„Egy optimista, a sikeres Amerika patrióta víziója, valamint Joe Biden sötét, komor, baljós elképzelése között választhattok. Hallhattátok, amit a sötétségről mondott. Sötétség, sötétség, mindig csak sötétség. De ez egy komor vízió. Hol marad az amerikai álom? Ez a legfantasztikusabb ország a világon”

– utalt Donald Trump a csütörtök esti elnökjelölti vitára.

A hivatalban lévő államfő másnap ugyanitt adta le szavazatát.

„I voted or a guy named Trump – Egy Trump nevű fickóra szavaztam"

– árulta el a riportereknek döntését a republikánus elnök. Trump tavaly változtatta meg hivatalos lakhelyét, és New Yorkból Floridába jelentkezett át.

Florida azonban csak az első állomása volt a maratoni kampány-hétvégének. Az elnök innen Észak-Karolinába utazott, de Ohioban, és Wisconsinban is rendezvényeket tart.

Csökkent Biden előnye

A demokraták jelöltje eközben az ugyancsak kulcsállamnak számító Pennsylvánia felé fordította figyelmét. Közvélemény-kutatások a hét elejéhez képest csökkenő előnyt mutatnak számára Trumppal szemben. A volt alelnököt a pennsylvaniai gyökerekkel rendelkező felesége is elkísérte az útra.

„Ideje kiállni magunkért. Vegyük vissza demokráciánkat. Meg tudjuk csinálni. Nincs olyan, amit ne tudnánk elérni. Isten áldjon benneteket, és óvja csapatainkat.”

– mondta ünnepélyesen a demokrata elnökjelölt.

Biden ezúttal is számíthat egy kis segítségre jóbarátjától, Barack Obamáról, aki Miamiban kampányol volt alelnöke mellett.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!