2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Kabul leállítaná az európai kitoloncolásokat

Afganisztán azt kérte az európai országoktól, hogy három hónapra függesszék fel a kiutasított bevándorlók kitoloncolását a polgárháborús helyzet miatt. Az afgán menekültügyi minisztérium azzal érvelt, hogy fokozódik az erőszak, így a visszaszállított afgán migránsok helyzete aggodalomra ad okot. A nemzetközileg elismert kabuli kormányt támogató Egyesült Államok kivonja csapatait Afganisztánból. Az ország egyre több régiójában újulnak ki a harcok a tálib lázadók és a kormánycsapatok között. Ezzel párhuzamosan Kabulban attól is tartanak, hogy a harcok miatt a menedékkérők újabb hulláma indul el Európa felé.

KAPCSOLÓDÓ CIKK: Globál: Káoszt hozhat Afganisztánban az amerikai csapatkivonás

A teljes adás megtekinthető itt, vendégünk volt Földi László biztonságpolitikai szakértő.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Egy év alatt nem történt előrelépés az uniós migrációs terv megvalósításában

Az Európai Bizottság alelnöke szerint nincs szükség stratégiára. 2021. szeptember 23.

Szijjártó: A Közel-Kelet és Közép-Európa biztonsága szorosan összefügg

A tárcavezető hangsúlyozta: folytatni kell a kapcsolatok normalizálását Izrael és az arab országok között. 2021. szeptember 23.

A gyermekvédelmi törvényt kritizálta a korábban letartóztatott amerikai riporter

A riporter most a magyar külügyminiszterrel készített interjút, amiben hevesen bírálta a gyermekvédelmi törvényt. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!