2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Június 21-től a társadalmi érintkezés minden korlátozását feloldhatja a brit kormány

Hír TV

2021. február 23., kedd 08:15

Június 21-től a társadalmi érintkezés minden korlátozását feloldhatja a brit kormány. Németországban is óvintézkedések mellett, de újranyitottak az iskolák. Franciaország déli régióiban viszont ismét részleges lezárást rendeltek el két hétre az egyre több fertőzött miatt.

Már több mint 120 ezer halálos áldozatot követelt a koronavírus Nagy-Britanniában, ezzel világviszonylatban a szigetországban az ötödik legmagasabb a halálozási ráta. A járvány miatt az ország gazdasága 300 éve nem szenvedett akkora veszteséget, mint az elmúlt esztendőben. Az oltási kampány gyors felfuttatásával, illetve az elmúlt hónapok szigorú lezárásai után a brit kormány most úgy véli, ideje az enyhítésnek.

A brit miniszterelnök a londoni alsóház előtt ismertette azt a tervezetet, aminek értelmében a következő hónapokban négy szakaszban fogják újraindítani a gazdasági, illetve a társadalmi életet Nagy Britanniában.

"A fenyegetés továbbra is jelentős, a kórházban kezeltek száma csak most kezdett az tavaly áprilisi első hullám szintje alá csökkenni. Ezeket a lépéseket a britek elkötelezettsége és egészségügyi rendszerünk rendkívüli teljesítménye miatt vagyunk képesek megtenni, aminek köszönhetően Egyesült Királyság-szerte már több mint 17 és fél millió embert oltottunk be"

- mondta a brit miniszterelnök

Első lépésként március 8-án megindulhat a tanítás az összes angliai iskolában, és számos szabadtéri tevékenység is lehetővé válik. A fokozatos nyitás utolsó időszaka június 21-én kezdődik, ekkorra megszűnhet az emberek közötti kapcsolattartás minden jogi korlátozása.

Az utazásokkal kapcsolatban Boris Johnson elmondta: kedvező mutatók esetén május 17-től ismét lehet majd magáncélból külföldre utazni.

Újranyitottak az iskolák Németországban, részleges lezárás Franciaországban

Óvintézkedések mellett újranyitottak az iskolák Németországban. Annak ellenére, hogy a koronavírus új, fertőzőbb változatai miatt folyamatosan nő a betegek száma.

A szakértők a járvány harmadik hullámától tartanak.

Franciaország déli részén fekvő régiókban közben ismét részleges lezárást rendeltek el a következő két hétre a magas fertőzési ráta miatt. A helyi önkormányzat vezetője szerint ugyanis a járványhelyzet drasztikusan romlott az utóbbi időkben, az oltási kampányt ezért fel kell gyorsítani. A térség lakóinak a hétvégéken nem hagyhatják el otthonaikat.

 

Hír TV