2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:25

Külföld

Jemeni célpontokat támadott Izrael

Izrael légicsapást mért az Irán támogatását élvező húszi felkelők kezén lévő jemeni Hodeida kikötőjére vasárnap - közölte az izraeli hadsereg.

  • Jemeni célpontokat támadott Izrael

"Az izraeli légierő a húszik terrorista rezsimjének célpontjait támadták Jemenben, 1800 kilométerre Izrael határától" - ismertette az izraeli hadsereg, hozzátéve, hogy a fő célpont a kikötői infrastruktúra volt.

Az al-Dzsazíra és al-Majádín arab hírtelevíziók szerint a helyi olajterminál egyik tározója borult lángba, illetve találatok érték a 2015 óta nem üzemelő városi repülőteret is, amely a felkelők bázisaként szolgálhat. Találatot kapott az al-Háli negyedben található áramfejlesztő is.

A jemeni húszi lázadók az iráni támogatással kiépült, Izrael és az Egyesült Államok közel-keleti befolyása ellen harcoló csoport részei. A húszik számos alkalommal támadták az Izraellel szövetséges államok hajóit a stratégiai fontosságú Bab el-Mandeb-szorosban és az Ádeni-öbölben november óta, az Izraellel fegyveres konfliktusban álló palesztinok támogatásának jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Romániában újabb áradástól tartanak

Romániában újabb áradástól tartanak

Az országos vízügyi intézet három Galac megyei folyóra harmadfokú riasztást adott ki, amely vasárnap éjféltől lép életbe, Havasalföld és Moldva összes többi hegy- és dombvidéki folyóján pedig másodfokú a készültség.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kormányra kerülhet Orbánék szövetségese

Kormányra kerülhet Orbánék szövetségese

Az Osztrák Szabadságpárt nyerhette az ausztriai választásokat. Az FPÖ a szavazatok 28 százalékát gyűjthette be, ami több mint 11 százalékos erősödést jelent a korábbi választásokhoz képest.
Zelenszkij–Putyin-békecsúcs összehozásán dolgozik Orbán Viktor

Zelenszkij–Putyin-békecsúcs összehozásán dolgozik Orbán Viktor

A „béke barátai” címmel jelent meg egy írás a svájci Weltwoche-ban, amelyben a főszerkesztő, Roger Köppel azt írta, hogy Orbán Brazíliával és Kínával közösen egy olyan csúcstalálkozót szervez, amelyen ott lenne Oroszország és Ukrajna is - írja a Mandiner.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!