2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Jelentősen emelkedett a szíriai partoknál történt hajóbaleset halálos áldozatai száma

Újabb holttesteket emeltek ki a szíriai partoknál, ahol elsüllyedt egy Európába tartó, migránsokat szállító hajó, a halálos áldozatok száma már meghaladja az ötvenet - közölték pénteken szíriai és libanoni források.

  • Jelentősen emelkedett a szíriai partoknál történt hajóbaleset halálos áldozatai száma

Egy szíriai egészségügyi forrás a dpa német hírügynökségnek elmondta, hogy péntek kora reggel 17 holttestet találtak, köztük nőket és gyerekeket.

Előző nap a SANA szíriai állami hírügynökség azt közölte, hogy 34 ember meghalt, miután egy migránshajó elsüllyedt Szíria partjainál.

A szíriai közlekedési minisztérium egyik nyilatkozója szerint találtak néhány túlélőt is, akiket a szíriai tengerparti Tartusz város kórházába szállítottak.

Egy további helyi forrás az észak-libanoni Tripoli kikötőjében arról számolt be, hogy a hajó, amelyen mintegy 120-150 különböző nemzetiségű, köztük libanoni és szíriai migráns tartózkodott, kedden indult el a Tripoli melletti Minjéből a görög partok felé.

"Európába akartak jutni ... Az emberek kétségbe vannak esve, el akarják hagyni Libanont, mert az életkörülmények elviselhetetlenek" - mondta Ahmad Tilavi, a hajó egyik áldozatának rokona Tripoliból.

Egy háborús megfigyelő szervezet (Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja, OSDH) megerősítette, hogy a halálos áldozatok száma elérte az 51-et. Hozzátette, hogy a keresés és a mentés folytatódik, valószínűleg emelkedni fog a halottak száma. Az OSDH szerint a hajó szíriai felségvizeken, a Tartusz előtti Arvád-szigettel szemben borult fel.

Libanon romló gazdasági helyzete miatt sok libanoni, szíriai és palesztin próbál illegálisan Európába jutni, a jobb körülmények reményében kockáztatják életüket a veszélyes tengeri útvonalon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Október elsején kezdődik a népszámlálás

Október elsején kezdődik a népszámlálás

A kérdőíveket október 16-áig lehet kitölteni az interneten, ezt követően számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, ahonnan nem érkezett be online adatszolgáltatás.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!