2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Jelentősen csökkent a halálozások és az újonnan kiszűrt fertőzések száma Nagy-Britanniában

A hétfőn ismertetett legújabb statisztika szerint jelentősen csökkent az új koronavírus okozta halálozások és az újonnan kiszűrt fertőzések napi száma Nagy-Britanniában.

  • Jelentősen csökkent a halálozások és az újonnan kiszűrt fertőzések száma Nagy-Britanniában

A brit egészségügyi minisztérium hétfő délutáni bejelentése szerint az elmúlt 24 órában 449 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz.

Ez a halálozások számának legalacsonyabb napi növekedése az utóbbi két hétben.

Egy nappal korábban a brit kórházak 596, két napja 888 koronavírus-fertőzött beteg haláláról számoltak be.

A nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta az egy napon belüli halálesetek eddigi legmagasabb száma 980 volt; ezt március 9-én mérték.

A brit szaktárca hétfői tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában eddig 16 509-en haltak meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségben.

Az ismertetés szerint a szűréssel újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma egy nap alatt 4676-tal emelkedett.

Egy nappal korábban 5850, két napja 5526 új fertőzésről számoltak be a brit hatóságok.

Nagy-Britanniában hétfőig 501 379 szűrővizsgálatot végeztek és 124 743 emberről állapították meg, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

Jelenleg 17 971 beteget ápolnak kórházban.

Angela MacLean, a brit kormány tudományos főtanácsadó-helyettese az adatok ismertetése után tartott hétfő esti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: országosan stabilizálódott - vagyis már nem növekszik -, a járvány nagy-britanniai gócában, Londonban ugyanakkor már hetedik napja folyamatosan csökken a kórházi kezelésre szoruló koronavírus-betegek száma.

Rishi Sunak pénzügyminiszter, aki a kormány részéről volt jelen a Downing Street-i sajtótájékoztatón, kijelentette: a folyamatok bizakodásra adnak okot, de a járvány megfékezését célzó korlátozásokat csak akkor lehet enyhíteni, ha már elhárult a betegség újbóli kiugró ütemű terjedésének veszélye.

Hétfőn a brit uralkodó férje, a 99. életévében járó Fülöp edinburghi herceg személyes üzenetben köszönte meg a koronavírus-járvány megfékezésén dolgozóknak áldozatos helytállásukat.

Az udvar által közzétett hétfői üzenetében köszönetet mondott azoknak is, akik biztosítják az életfontosságú infrastruktúrák működésének folyamatosságát, kiemelve az élelmiszerek gyártásában és elosztásában dolgozókat, a postai és csomagkézbesítő szolgálatok munkavállalóit és azokat, akik gondoskodnak a kommunális hulladék elszállításáról.

Fülöp 2017 őszén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől, és azóta most először szólalt meg a nyilvánosság előtt.

Nemrégiben II. Erzsébet királynő is soron kívüli televíziós üzenetben intézett köszönő és biztató szavakat népeihez, hangot adva annak a meggyőződésének, hogy a brit nemzet legyőzi az új koronavírus okozta járványt, ha megőrzi egységét és elszántságát.

A beszéd kiemelkedő jelentőségét az adta, hogy az uralkodó 68 éve ül az Egyesült Királyság trónján, de mindössze ötödször szólt nemzeteihez előre nem tervezett televíziós beszédben.

II. Erzsébet királynő kedden ünnepli 94. születésnapját, de kifejezett kérésére, a járványhelyzetre tekintettel ezúttal töröltek minden hagyományos ceremóniát.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!