2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Járványhelyzet Romániában

Hír TV

2020. november 20., péntek 17:06

A román kormányt teszi felelőssé Tamás Sándor a kialakult járványhelyzet miatt a Kovászna Megyei Önkormányzat elnöke. Az RMDSZ-es politikusa szerint nem készítették fel a gazdaságot és az egészségügyet az előrejelzett második hullámra.

Már meghaladja a 400 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma Romániában. Egyre több település kerül vesztegzár alá, miközben Klaus Iohannis már gazdasági kilábalásról nyilatkozik.

Az RMDSZ-es politikus úgy véli, a politikai csatározások helyett az egészségügyi rendszert és a gazdaságot kellett volna megfelelően felkészíteni a helyzetre.

Romániában egy hónapja bezárták az oktatási és kulturális intézményeket. Tilos rendezvényeket tartani, este 11 és reggel 5 óra között kijárási tilalom van érvényben, bezárták a zárt vásártereket, továbbá kötelező a védőmaszk viselete nyílt területeken is.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport közlése szerint az elmúlt egy napban 9 272 új koronavírus esetet találtak a hatóságok, 160 fertőzött hunyt el és 1139-en szorulnak intenzív terápiára Romániában.

Hír TV