2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik túlélték

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Izrael rakétatámadást intézett Szíria felé

Izraeli rakétát semmisített meg a szíriai légvédelem az ország északi részén, Aleppo városánál. A helyi állami tévé tájékoztatása szerint a támadás egy ipari negyedben történt, ahol a szíriai hadsereg és az iráni katonák fegyverraktára található – egyes hírforrások szerint a rakétacsapásban az Iránnal szövetséges milíciák hét harcosa életét vesztette. Az izraeli rakétacsapás azután történt, hogy Donald Trump hétfőn aláírta a nyilatkozatot, amellyel Washington elismerte Izrael fennhatóságát a Golán-fennsík felett. A közlemény világszerte bírálatokat váltott ki.

  • Izrael rakétatámadást intézett Szíria felé

Izraeli rakétatámadást vert vissza a szíriai légvédelem az ország északi részén fekvő Aleppótól nem messze. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerint a légicsapásban hét ember meghalt.

 

A szíriai média szerda késő esti tájékoztatása szerint az ország második nagyvárosától tíz kilométerre északkeletre fekvő Sejk-Nadzsar település ipari negyedének több pontját érte támadás. A híradások csupán anyagi károkról szóltak. Egy névtelen katonai forrás szerint több rakétát sikerült megsemmisíteni.

A londoni székhelyű OSDH arról számolt be, hogy Aleppó repülőterének környékét is érte támadás, akárcsak a szíriai hadsereg és az iráni katonák fegyverraktárát. Az OSDH vezetője, Rami Abdel Rahman azt mondta, hogy a rakétacsapásban az Iránnal szövetséges milíciák hét harcosa életét vesztette.

Az izraeli rakétacsapás az után történt, hogy Donald Trump amerikai elnök hétfőn aláírta a nyilatkozatot, amellyel Washington hivatalosan is elismerte Izrael fennhatóságát a Golán-fennsík felett. A döntés világszerte éles bírálatokat váltott ki, míg Szíriában tiltakozások voltak ellene.

Izrael nemrégiben elismerte, hogy rendszeresen mért légicsapásokat iráni célpontokra Szíriában. Az utolsó ilyen hadművelet januárban volt a damaszkuszi kormányt támogató iráni erők ellen az országban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!