2024. 10. 08. Kedd Koppány napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Izrael fogja magát előbb elsírni - üzent egy Hezbollah-vezető

A Hezbollah már túllépett az Izrael által okozott "fájdalmas csapásokon" - jelentette ki kedden Naim Kasszem sejk, a libanoni síita szervezet főtitkár-helyettese.

  • Izrael fogja magát előbb elsírni - üzent egy Hezbollah-vezető

Kasszem az Iránból támogatott Hezbollah és Izrael közötti fegyveres konfliktust olyan háborúhoz hasonlította, amely arról szól, hogy melyik fél sírja el magát előbb, és szerinte nem a Hezbollah lesz az. Hozzáfűzte: a szervezet egy évnyi harc után is megőrizte képességeit.

Az izraeli hadsereg kedden tudtatta, hogy légiereje bejrúti támadásában az előző este likvidálta Szuhail Husszein Husszeinit, a síita milícia logisztikai főnökét, főhadiszállásának vezetőjét. Ez a katonai központ a felelős egyebek között a fegyverek átadásáért Irán és a Hezbollah, valamint a fegyverek elosztásáért a Hezbollah egységei között.

Mindeközben Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter kedden megtorlást ígérve óva intette Izraelt attól, hogy bármilyen támadást indítson az iszlám köztársaság ellen, válaszul a zsidó állam ellen egy héttel ezelőtt indított nagyszabású iráni rakétatámadásra.

Aragcsi a nap folyamán Szaúd-Arábiába repül, majd további más Öböl-menti, az iráni-izraeli konfliktusban semlegességet hirdető és szintén jelentős energiaexportőrként számon tartott országba is ellátogat, hogy a közel-keleti válságról értekezzenek.

"Folytatódik a párbeszéd a térségbeli fejleményekről annak érdekében, hogy megakadályozzuk a cionista rezsim Libanonban elkövetett szégyentelen bűntetteit, amelyek a gázai bűntettek folytatását jelentik(…) Arra törekszünk, hogy a régió országai együtt lépjenek fel a brutális libanoni támadások leállításáért" - fogalmazott az iráni állami médiában az tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!