2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Ítéletidő szedi áldozatait Franciaországban és Olaszországban

Több halottat követeltek az elmúlt napok áradásai Franciaország délkeleti és Olaszország északi részén. Velence továbbra is vízben áll, a lagúnák városában felbecsülhetetlen károk keletkeztek. Az esőzések nyomán Savona közelében pedig leszakadt egy autópálya viaduktja. Személyi sérülés nem történt.

  • Ítéletidő szedi áldozatait Franciaországban és Olaszországban

Félméteres víz borítja Cagnes-sur-Mer városát. Franciaország délkeleti részén harmadik napja megállás nélkül szakad az eső. Provence-Alpes-Côte d’Azur régióban általános vészhelyzetet és vörös riasztást adtak ki az áradások miatt. Több száz ingatlanban helyrehozhatatlan károk keletkeztek.

A természeti csapás számos halottat követelt, többeket pedig eltűntként tartanak nyilván. Őket nagy erőkkel keresik. Az előrejelzések szerint a jövő hét elején csapadékmentes, napos idő várható, így abban bíznak, hogy viszonylag gyorsan elvonul az ár.

Térdig érő vízben gázolnak az olaszországi Velence központjában is. A lagúnák városának egyes részei továbbra is víz alatt állnak. Minimális apadás után a tengerszint ismét másfél méteresre nőtt.

Esőzések és áradások sújtják Liguria és Piemont régiókat is. Hivatalos források szerint egy ember eltűnt. Vélhetően egy megáradt folyóba fulladt. Egy gépkocsi 3 utassal pedig a Bormida folyóba esett, a mentők 2 embert kimentettek, a harmadik személyt órákig keresték, de nem találták meg.

Kis híján katasztrófába torkolt egy híd leomlása is Olaszországban. A nagy mennyiségű csapadék magával mosott egy hegyoldalt, amely sártengerként omlott rá a Liguria és Piemonte tartományt összekötő A-6-os autósztráda egy szakaszára.

Torino és Szavona közötti szakasz egyik viaduktja mintegy 30 méteres szakaszon sérült meg. A tűzoltók megerősítették, hogy nincsenek sérültjei a balesetnek. Több gépkocsi ugyanakkor az utolsó pillanatban fékezett, és állt meg látva a tragédiát.

Az ítéletidő következtében november eleje óta országszerte 32-en vesztették életüket.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!