2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Ítéletidő Kínában és Indiában

Legkevesebb 45-en haltak meg Kínában az ország keleti részén tomboló Lekima tájfun miatt. A vihar korábban már súlyos pusztítást végzett Tajvanon és Japánban is. Indiában közben monszunesőzés tombol, ott már 140 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma.

  • Ítéletidő Kínában és Indiában

Víz öntötte el az utcákat, apokaliptikus állapotok uralkodnak Kína keleti partvidékén. A Lekima tájfun szombaton mintegy 190 km/órás sebességgel és heves esőzésekkel érte el Csöcsiang tartomány partjait, a térségből több mint 180 ezer embert kellett kimenteni, mintegy 34 ezer ház rongálódott meg. (7607 00:13) A vihar vasárnap észak felé vonult tovább, ahol földcsuszamlást okozott, mivel a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső következtében beomlott egy gát. A tartomány vezetése a gazdasági kárt körülbelül 600 milliárd forint értékűre becsülte.

"Innen három helyszínt is látunk, ahol földcsuszamlások történtek. Kicsit tovább két térséget teljesen lerombolt a természeti katasztrófa. Ezeket nem lehet járművel megközelíteni, sokáig fog tartani, mire helyreállnak az utak" - számolt be a város párttitkár-helyettese.

A kínai katasztrófavédelmi minisztérium közlése szerint több mint egymillió embert telepítettek ki ideiglenesen a tájfun által érintett tartományból és Sanghaj városából. A Lakima tájfun idén már a kilencedik ciklon a csendes-óceáni térségben, pénteken Japán déli részén és Tajvanon pusztított, ott is komoly károkat okozva.

Ez már India, ahol több mint 140 halottja van a heves áradásoknak. A monszun okozta esőzés elsősorban nyugat- és dél-Indiát sújtotta, több mint 400 ezer embert kellett kimenekíteni.

"Nincs ivóvizünk, a mobilhálózatok akadoznak. Egyre nehezebb a kommunikáció, ha lemerül a telefon akkumulátora, teljesen elszakadunk a külvilágtól." - mondta egy helyi férfi.

A legsúlyosabban érintett három déli államban, Karnatakában, Keralában és Mahárástrában vannak a legtöbben veszélyben, de pár héttel ezelőtt három északi állam is víz alá került. Összesen csaknem 450-en haltak meg eddig az áradásokban.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!