2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Külföld

Ismét zavargásokba torkollottak a tüntetések Spanyolországban

Továbbra is a kormány lemondását követelik a tüntetők Olaszországban. A demonstrálók szerint a baloldali vezetés nem tesz semmit a lakosokért, csak leállítja a gazdaságot. Spanyolországban ismét erőszakba fulladtak a szigorítások elleni demonstrációk. Brazíliában pedig a kötelező oltás ellen tiltakoztak a lakosok.

  • Ismét zavargásokba torkollottak a tüntetések Spanyolországban

Törtek zúztak a szigorítások ellen tüntetők az észak-spanyolországi Logroño városában.

150 ember kövekkel zúzta be a boltok kirakatait, amiket utána ki is fosztottak, emellett szemetes konténereket is felgyújtottak.

Zavargások voltak több kisebb városban, valamint Madridban és Barcelonában is.

A korlátozások ellen tiltakozók összecsaptak a rendőrökkel is. A megmozdulások során országszerte 60 embert vettek őrizetbe. A madridi polgármester elítélte az erőszakos incidenseket, és az éjszakai kijárási tilalom békés betartására szólította fel a tiltakozókat.

A miniszterelnök már keményebben fogalmazott. Pedro Sánchez tűrhetetlennek nevezete a tüntetéseket.

Az ibériai államban már átlépte az 1,2 milliót a fertőzések száma.

Spanyolországban egy hete lépett életbe ismét szükségállapot és éjszakai kijárási tilalom.

„Távozz Conte!” - ezt skandálták a tüntetők már Olaszországban. Itáliában is mindennapossá váltak a kormányellenes megmozdulások.

Itáliában az új szigorítások értelmében a bárok és éttermek csak este 6 óráig lehetnek nyitva. A konditermek, mozik és uszodák azonban ismét bezártak.

A pandémia második hulláma most ismét aggasztó mértéket ölt: a dél-európai államban 30 ezer körül mozog a naponta regisztrált fertőzöttek száma. Eddig 709 ezer embernek lett pozitív a tesztje.

„Nem vagyunk tengerimalacok” - ezt skandálták a tüntetők Sao Paulo-ban. Brazília legnépesebb városában a koronavírus elleni védőoltás ellen tüntettek. A tervek szerint mindenkinek kötelezővé akarják tenni az oltóanyagot. Az oltás beadásról a szövetségi vezetőknek saját hatáskörben dönthetnek,

Brazília a világjárvány kezdete óta több mint 5,5 millió esetet regisztrált, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államok és India után itt regisztrálták a legtöbb fertőzöttet világszerte.

Dél-Amerika legnagyobb országa eddig 159 884 halálesetet jelentett, ezzel az Egyesült Államok után a második a halálozási arányokat tekintve.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!