2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Külföld

Ismét zavargásokba torkollottak a tüntetések Spanyolországban

Továbbra is a kormány lemondását követelik a tüntetők Olaszországban. A demonstrálók szerint a baloldali vezetés nem tesz semmit a lakosokért, csak leállítja a gazdaságot. Spanyolországban ismét erőszakba fulladtak a szigorítások elleni demonstrációk. Brazíliában pedig a kötelező oltás ellen tiltakoztak a lakosok.

Törtek zúztak a szigorítások ellen tüntetők az észak-spanyolországi Logroño városában.

150 ember kövekkel zúzta be a boltok kirakatait, amiket utána ki is fosztottak, emellett szemetes konténereket is felgyújtottak.

Zavargások voltak több kisebb városban, valamint Madridban és Barcelonában is.

A korlátozások ellen tiltakozók összecsaptak a rendőrökkel is. A megmozdulások során országszerte 60 embert vettek őrizetbe. A madridi polgármester elítélte az erőszakos incidenseket, és az éjszakai kijárási tilalom békés betartására szólította fel a tiltakozókat.

A miniszterelnök már keményebben fogalmazott. Pedro Sánchez tűrhetetlennek nevezete a tüntetéseket.

Az ibériai államban már átlépte az 1,2 milliót a fertőzések száma.

Spanyolországban egy hete lépett életbe ismét szükségállapot és éjszakai kijárási tilalom.

„Távozz Conte!” - ezt skandálták a tüntetők már Olaszországban. Itáliában is mindennapossá váltak a kormányellenes megmozdulások.

Itáliában az új szigorítások értelmében a bárok és éttermek csak este 6 óráig lehetnek nyitva. A konditermek, mozik és uszodák azonban ismét bezártak.

A pandémia második hulláma most ismét aggasztó mértéket ölt: a dél-európai államban 30 ezer körül mozog a naponta regisztrált fertőzöttek száma. Eddig 709 ezer embernek lett pozitív a tesztje.

„Nem vagyunk tengerimalacok” - ezt skandálták a tüntetők Sao Paulo-ban. Brazília legnépesebb városában a koronavírus elleni védőoltás ellen tüntettek. A tervek szerint mindenkinek kötelezővé akarják tenni az oltóanyagot. Az oltás beadásról a szövetségi vezetőknek saját hatáskörben dönthetnek,

Brazília a világjárvány kezdete óta több mint 5,5 millió esetet regisztrált, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államok és India után itt regisztrálták a legtöbb fertőzöttet világszerte.

Dél-Amerika legnagyobb országa eddig 159 884 halálesetet jelentett, ezzel az Egyesült Államok után a második a halálozási arányokat tekintve.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Fellőtték a SpaceX űrhajóját, négy civil repül a Föld körül

Magyar idő szerint hajnalban kezdetét vette az Inspiration 4 névre keresztelt űrmisszió. 2021. szeptember 16.

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin - írja a Magyar Nemzet. 2021. szeptember 16.

Abdeslam: Franciaország élje át ugyanazt a fájdalmat, amit mi

Az Iszlám Állam elleni katonai szerepvállalással indokolta a 2015. november 13-i párizsi terrortámadást elkövető Salah Abdeslam, aki a gyanú szerint az egyik szervezője volt a merényletsorozatnak. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!