2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Ismét üzent Orbán Viktornak a francia elnök

Emmanuel Macron finnországi látogatásán azt mondta: a magyar kormányfő és Matteo Salvini olasz belügyminiszter ketté akarja szakítani Európát, és a nacionalista jövőképük szemben áll az általa képviselt haladó szellemiséggel. Vendéglátója, a finn államfő is Orbán Viktort bírálta. Szijjártó Péter külügyminiszter minderre úgy reagált: a migrációpárti erők egy újabb támadást indítottak a migrációt ellenző országok ellen.

  • Ismét üzent Orbán Viktornak a francia elnök

A hősének nevezte Orbán Viktor Matteo Salvini olasz belügyminisztert milánói látogatásán, ahol megnevezte kettejük szövetségének legfőbb ellenfelét is.

Emmanuel Macron francia elnököt, aki szerinte a migrációt támogató európai mozgalom vezetője.

Dániai látogatásán Macron erre úgy reagált, hogy Orbán és Salvini jól látja, hogy ő a legnagyobb politikai ellenfelük, és hozzátette: semmilyen lehetőséget nem ad meg a nacionalistáknak, hogy saját gyűlöletbeszédüket terjesszék.

Három napos északi útja következő állomásán, Finnországban a francia elnök ismét üzent Orbán Viktornak és Matteo Salvininek: Macron szerint a magyar kormányfő és az olasz belügyminiszter kettészakítaná az Európai Uniót, és azt mondta, az ő nacionalista jövőképük szemben áll az általa is képviselt haladáspárti szellemiséggel. Macron vendéglátója, a finn elnök is Orbánt és az európai nacionalista mozgalmakat bírálta, közös sajtótájékoztatójukon.

Az újabb kritikákra az informális migrációügyi EU-konferencián részt vevő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy reagált, hogy a migrációpárti erők egy újabb támadást indítottak a migrációt ellenző országok ellen.

A migrációpárti országok támadását Macron francia elnök vezeti, és az északi országok is egyre inkább próbálnak érdemeket szerezni azzal, hogy durva kritikákat, alaptalan támadásokat indítanak a közép-európai országokkal szemben - mondta Szijjártó.

Emmanuel Macron három napos dániai-finnországi útjának fő témája Európa jövője volt, a francia államfő elmondása szerint állampolgári konzultációkat tartott, a jövő évi EU-s választásokra készülve.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!