2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Ismét eltűnt egy kutatónő Görögországban

2019. augusztus 8., csütörtök 13:34

Holtan találták meg a két napja eltűnt brit asztrofizikusnőt az égei-tengeri Ikaría-szigetén. A görög köztévé szerint Natali Christopher holteste egy szakadékban volt. A görög médiában egyelőre balesetként kezelik az esetet.

A 35 éves brit nő, Natalie Christopher holttestét egy szakadékban találták meg. Az asztrofizikus két napja tűnt el Ikaría-szigetén. A rendőrséget a nő barátja, egy 38 éves görög férfi értesítette, miután a tudós nem tért vissza a reggeli futásból.

A hatóságok a nő keresésére indultak a mobiltelefonjáról érkező jelzés alapján, a pontos helyzetét azonban nem tudták bemérni. A mentőcsapatok két lehetséges futóútvonalat is átvizsgáltak, végül az egyik hegyekbe tartón találták meg.

,,Az áldozatot délután öt órakor találta meg az egyik tűzoltó a hegyen, ahol a mentőcsapatok dolgoztak. Azt az információt kaptuk, hogy 5-6 métert zuhanhatott és sajnos meghalt.'' - mondta a mentőcsapat egy tagja.

A görög médiában később olyan hírek is megjelentek, hogy a pár hotelszobájában vérnyomokat találtak, ezt azonban a rendőrség nem erősítette meg.

Júliusban egy amerikai biológus tűnt el Krétán. Az 59 éves nő egy konferenciára érkezett a görög szigetre, majd kollégái jelentették eltűnését, miután nem tért haza a futásból. A hatóságok a kutató holttestére egy második világháborús bunkerben bukkantak rá, gyilkosság áldozata lett.

HírTV