2020. augusztus 8.,
szombat, László napja

Írdalá.hu: Ma éjfélkor jár le a nemzeti régiós kezdeményezés határideje

Hír TV

2020. május 7., csütörtök 15:10

Ma éjfélkor jár le a határideje annak az aláírásgyűjtésnek, amely a nemzeti régiók, például a Székelyföld számára lehetővé tenné, hogy az uniós támogatásokért közvetlenül pályázhassanak. Az összmagyar kezdeményezésnek nemcsak Bukarestben és Brüsszelben vannak gáncsolói. A kezdeményezés kampányfőnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Demokratikus Koalíció - az ellenzéki pártok közül egyedüliként - ellenpropagandát folytat és el akarja bizonytalanítani a kezdeményezés támogatóit.

Csütörtök éjfélkor jár le az összmagyar nemzeti üggyé vált nemzeti régiós aláírásgyűjtés határideje.

"Szeretnék mindenkit arra biztatni, hogy akinek a magyar nemzet ügye fontos, akinek a határon túl élő magyar nemzetiség sorsa fontos, és aki úgy gondolja, hogy a kohéziós forrásokból a nemzeti régióknak is részesednie kell, azok írják alá az irdala.hu oldalon a nemzeti régiók megerősítését szolgáló kezdeményezést."

- jegyezte meg Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Nemcsak a kormány, de egyes ellenzéki pártok is támogatták, vagy legalábbis nem akadályozták a kezdeményezést.

Pesty László szerint elképesztő, hogy amikor egymással harcban álló magyar politikai pártok nyilvánosan együtt kampányolnak a magyar kisebbségek támogatásáért, akkor Gyurcsány Ferenc és pártja megpróbálja elgáncsolni a sikert.

Az aláírásgyűjtés kampányfőnöke, arra reagált, hogy Bauer Tamás a minap azzal vádolt egyes ellenzéki pártokat, hogy beálltak a kormány nemzeti-nacionalista kezdeményezése mögé.

Bauer Tamás az SZDSZ-es volt képviselője, a DK későbbi alelnöke azt nyilatkozta a minap, hogy Gyurcsány Ferencet ezzel a kezdeményezéssel nem keresték meg. Pesty László szerint ez a kijelentés a pofátlanság csúcsa.

"Sok-sok héttel ezelőtt a magyar Parlament plenáris ülése elé került a kezdeményezés, és a teljes magyar politikai paletta, az összes magyar párt igen gombot nyomott. Ők is ott ültek, kimentek a teremből. A nem gombot nem merték megnyomni, mert az a bizonyos december 5-e nagyon rájuk égett, hogy elárulták a határon túli honfitársakat."

- hangsúlyozta Pesty László, a polgári kezdeményezés kampányfőnöke.

 A kezdeményezés az utolsó napokban óriási lendületet kapott. Óránként tízezres nagyságrendben érkeztek aláírások, így azok száma átlépte a megkövetelt egymilliós határt. Ez egy szimbolikus szám, de biztonsággal nem lehet egymillió aláírásra hagyatkozni, mert papír és internetes alapon lehetnek rosszul kitöltött vagy szándékosan hamis adatokat tartalmazó regisztrációk.

A gyanút az is növeli, hogy az aláírásokat gyűjtő brüsszeli szerver szerda délután több órára leállt. Pesty László szerint most már bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy az uniós szervek egy eleve hibás internetes felületet biztosítottak, amely százezres nagyságrendben nem regisztrált aláírásokat.

Hackertámadás sem kizárt, noha bizonyíték nincs rá. Románia nem érdekelt a sikeres aláírásgyűjtésben, a bukaresti vezetés vezetés ellenez minden autonómiát a Székelyföldön, otthon és külföldön is agresszívan lép fel az efféle törekvések ellen. Helyi vélemények szerint Bukarest azzal, hogy nem juttat arányos uniós fejlesztési pénzt a régiónak, szándékosan bünteti a Székelyföldet, annak fejlődését akadályozva.

Az oldal az alábbi linken érhető el: ÍRD ALÁ

Facebook-oldal IDE kattintva elérhető

Kapcsolódó anyagok:

Írdalá.hu: A csodát elérték, a lehetetlent ostromolják

Cél, hogy a nemzeti kisebbségek által lakott régiók közvetlenül pályázhassanak

Izsák Balázs: Csütörtök éjfélig az interneten is összegyűlhet az egymillió aláírás

ÍRD ALÁ a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését!

Hír TV