2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Indonéziában, a legnépesebb muszlim országban három választást is tartanak

Egyszerre három választást is tartanak a legnépesebb muszlim országban. Indonéziában több mint 190 millióan szavazhatnak szerdán a világ legnagyobb egy napos választásán. Az új parlament összetételéről, az államfő személyéről és az önkormányzati testületekről döntenek. Elemzők szerint a délkelet-ázsiai országban felerősödött a muszlim hit védelmezőinek tábora, ami megnehezítheti a kisebbségek, köztük a keresztények helyzetét.

  • Indonéziában, a legnépesebb muszlim országban három választást is tartanak

Felértékelődött az iszlám védelme az indonéz elnökválasztási kampány hajrájában. A két jelölt egymásra licitál, hogy még több szavazatot szerezzen.

A Jokowi-nak becézett Joko Widodo, jelenlegi államfő második öt éves elnöki ciklusára készül. Az előző választáson, 2014-ben már legyőzte mostani ellenfelét.

Kihívójának kampánygyűlésein rendszeres téma a muszlim hit, mivel támogatói bázisa a konzervatív vallásosok köre. Az utóbbi napokban már inkább csillapítani kellett a felfokozott hangulatot.

A politikai elemzők abban bíznak, hogy a vallási hevület alábbhagy a szavazás után.

Az államfő mellett új törvényhozást és önkormányzati testületeket is választanak Indonéziában. A világ legnagyobb, egy napos választásán összesen majdnem negyedmillió jelölt indul.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A sorkatonaság európai szintű bevezetése közelebb visz a békéhez?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!