2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Külföld

Indiában kétmillió fölé emelkedett a fertőzöttek száma

Kétmillió fölé emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Indiában péntekre, 24 óra alatt 62 538 új megbetegedést és 886 halálesetet regisztráltak az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint.

A szubkontinensen mindössze három hét alatt nőtt egymillióról kétmillióra a SARS-CoV-2 koronavírussal fertőzöttek száma.

A vírus által okozott Covid-19 légzőszervi betegségbe vagy annak szövődményeibe eddig 41 585-en haltak bele. A legtöbb, 16 792 halálesetet Mahárástra államból jelentették, a déli Tamilnádu államban 4571-en, Delhiben 4059-en, Karnátaka államban 2897-en, Gudzsarátban pedig 2583-an haltak meg.

A kormányzati tájékoztatás szerint a betegségből 1 378 105 embert gyógyítottak ki kórházakban, az aktív esetek száma 607 384 az ország különböző egészségügyi intézményeiben.

A pénteki volt sorozatban a nyolcadik nap, amikor több mint 50 ezer új megbetegedést regisztráltak. Ennek oka elsősorban, hogy a kormány igyekszik növelni a tesztelés ütemét. Augusztus 6-ig csaknem 23 millió tesztet végeztek el Indiában, egyedül csütörtökön több mint 639 ezret.

Globálisan az 1,3 milliárd lakosú India a harmadik a járvány által leginkább sújtott országok sorában az Egyesült Államok és Brazília után. Az esetszámok növekedésének ütemét alapul véve szakértők azonban úgy vélik, hozzávetőleg egy hónap múlva már a második lesz - írta a The Indian Express című angol nyelvű lap.

Az egészségügyi minisztérium viszont azt hangsúlyozta, hogy a felgyógyulási ráta mintegy 68 százalékos, ami az eddigi legjobb, a halálozási arány pedig alig 2 százalékra csökkent.

Az ellenzéki Indiai Nemzeti Kongresszus párt egyik vezető alakja, Rahul Gandhi viszont úgy vélekedett, a Narendra Modi vezette konzervatív kormány a hibás azért, hogy az országban elharapózott a járvány. "A Covid-19-esetek száma átlépte a kétmilliót, hol a Modi-kormány?" - vetette fel a Twitter közösségi portálon.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Egy zsinagógát robbantott volna fel egy szír fiú Németországban, letartóztatták

A hatóságok külföldi hírszerzőktől kapták a fülest, hogy valaki a neten egy zsinagóga elleni támadásról chat-el. 2021. szeptember 16.

Nőtt júliusban az afgánok által beadott menedékkérelmek száma az EU-ban

A legtöbb kérelmet még mindig a szírek adják be, de dinamikusan nő az afgán menedékkérők száma. 2021. szeptember 16.

Földrengés pusztított a dél-kínai Szecsuanban

Hárman meghaltak, hatvanan megsérültek, miután hatos erősségű földrengés pusztított a kínai Szecsuan tartományban. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!