2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Íme, a szankciócsomag

Putyin és Lavrov is rákerült a szankciós listára – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor bejelentette az Oroszország elleni szankciócsomagot, amelyet véglegesített európai uniós kollégáival.

  • Íme, a szankciócsomag

A Külügyek Tanácsa erős és robosztus szankciós csomagot fogadott el Oroszországgal szemben, az EU egységet mutatott és Magyarország ennek a részese volt - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben.

A tárcavezető a külügyminiszteri tanácsülés után kifejtette: a csomag öt fő pontból áll, tartalmaz pénzügyi korlátozásokat oroszországi vállalatokkal és elsősorban bankokkal szemben. Másodikként az energiaszektort érintő korlátozások szerepelnek benne, harmadikként pedig a légiközlekedési ágazatot érintő korlátozások - közölte.

Elmondta: negyedikként tilos a kettős felhasználású termékek és technológiák exportja is, ötödikként pedig "személyek listázására került sor". Oroszország elnöke és külügyminisztere is rajta van ezen a listán, de nem a beutazás, hanem a vagyonbefagyasztás tekintetében - tette hozzá.

    Szijjártó Péter hangsúlyozta: magyar szempontból fontos volt, hogy az elfogadott szankciós csomag ne veszélyeztesse az ország energiaellátását és a rezsicsökkentés vívmányainak a fenntartását. Jó hír, hogy a csomag nem sodorja veszélybe a magyarországi energiaellátás biztonságát - jelentette ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Csak a háborús kényszer miatt adja vissza Kijev a kárpátaljai magyarok jogait?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!