2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Idén más lesz a karácsony a kelet-ukrajnai gyermekeknek

Újabb orosz segélykonvoj érkezett a szakadárok uralta kelet-ukrajnai régiókba – immár a tizedik. A kamionok a gyógyszerek és élelmiszerek mellett karácsonyfát és ajándékokat is szállítottak Doneckbe és Luhanszkba.

Jézuska helyett ezek az orosz kamionsofőrök viszik a karácsonyi ajándékot a kelet-ukrajnai gyerekeknek. A szakadár Doneck és Luhanszk régióba segélykonvojon érkeznek a fenyőfák és a dobozokba rejtett meglepetések. Az orosz katasztrófavédelem szerint a 180 teherautó összesen csaknem 3000 tonna segélyt szállít a polgárháború sújtotta területekre. „Ebben a konvojban az a különleges, hogy nemcsak segélyt viszünk, ajándékokat is. Ajándékokat, karácsonyfákat, és a hangulatot, az újévi hangulatot” – mondta Kiril Szebasztianov orosz kamionsofőr.


A donecki szeparatisták vezetője személyesen vette át a régióba szállított ajándékokat. „A mi népünk ilyen az élet minden területén. Ha egy ház leég valahol, a család a szomszédhoz költözik. A hagyományaink, a mentalitásunk ilyen. Így éltünk, így élünk, és így fogunk élni. Hála istennek, minden nemzedék emlékszik erre. Itt erő van és igazság. Ez az igazi élet” – jelentette ki Alekszander Zakarcsenko, a Donecki Népköztársaság önjelölt vezetője.

A mostani a tizedik humanitárius segélykonvoj, amely Oroszországból az oroszpárti vezetésű szakadár területekre érkezik. A Doneck és Luhanszk régióban dúló harcokban április óta már több mint 4700-an vesztették életüket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!