2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

20 éves a Hír TV

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

Húszmilliárd dolláros üzletté vált az embercsempészet a mexikói-amerikai határon

Húszmilliárd dolláros üzletté vált az embercsempészet a mexikói-amerikai határon, és a csempészkartellek legalább 2,6 milliárd dolláros tiszta haszonra tettek szert az elmúlt egy évben csak abból, hogy uralják az illegális bevándorlók által használt migránsútvonalakat, és azok használatáért pénzt szednek - jelentette a The Washington Times című napilap kedden.

  • Húszmilliárd dolláros üzletté vált az embercsempészet a mexikói-amerikai határon

A jobboldali-konzervatív amerikai napilap - hatósági eljárások vizsgálatán alapuló - online oknyomozó cikke szerint mind az illegális pénzforgalom, mind a tiszta nyereség jelentősen megnőtt az elmúlt 15 évhez képest, mivel sokkal több migráns érkezik az Egyesült Államok mexikói határára, és sokkal magasabb árat fizetnek fejenként a csempészeknek.

A lap emlékeztetett arra, hogy Joe Biden elnök 2021. januári hivatalba lépése óta megerősödött az amerikai illegális bevándorlás, amelynek mértéke folyamatosan növekedett az elmúlt 20 hónapban. Az Egyesült Államok határőrsége csak az elmúlt egy évben mintegy 2,2 millió illegális bevándorlót fogott el a mexikói határ amerikai oldalán.

Lebukott embercsempészek elleni eljárások adatai alapján a lap úgy tudja, hogy a mexikói migránsok átlagosan 8600 dollárt (3,6 millió forintot) fizettek idén a csempészeknek, ez 2000 dolláros (840 ezer forintos) növekedést jelent a 2019-es árakhoz képest. A salvadori, hondurasi és guatemalai illegális bevándorlók pedig 11 500 dollárt (4,8 millió forintot) fizetnek fejenként a hosszabb útvonal miatt - a lap adatbázisa szerint ugyanez 2020-ban még csak 9000 dollárba (3,8 millió forintba), 2019-ben pedig 7900 dollárba (3,3 millió forintba) került.

Ezek átlagárak az Egyesült Államok déli határán: a migránsok valamivel kevesebbet fizetnek Texas állam egyes részein, és valamivel többet Kalifornia államban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!