2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Külföld

Horvátországban és Szlovéniában nem lassul a fertőzés terjedése

Nem lassul az új koronavírus-fertőzések terjedése Horvátországban és Szlovéniában - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.

  • Horvátországban és Szlovéniában nem lassul a fertőzés terjedése

Horvátországban a testület jelentése szerint csütörtökön 96-tal nőtt és elérte a 4113-at az új fertőzöttek száma. Szerdán ez a szám 86 volt. Nem történt újabb haláleset, így a járvány halálos áldozatainak száma 120 maradt. A betegek közül 136-an vannak kórházban, közülük hatan lélegeztetőgépen. Az aktív betegek teljes száma 1192.

Horvátországban június közepén kezdett romlani a járványhelyzet, azt megelőzően egy hónapig nulla és három közé volt tehető a napi új esetek száma. A legtöbb megbetegedést, 140-et, a múlt pénteken regisztrálták az országban.

A szomszédos Szlovéniában a kabinet által közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában 19-cel 1916-ra nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Ez megegyezik az előző két nap adatával. Új halálesetet nem regisztráltak, a járvány halálos áldozatainak száma így 111 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze 19-en vannak kórházban, közülük egyet ápolnak intenzív osztályon. Az aktív betegek teljes száma 283.

A kormány a közegészségügyi intézet javaslatára felülbírálta a biztonságos országok listáját, így péntektől vörös listára került Montenegró és Luxemburg, ami annyit jelent, hogy az ezekből az országokból érkezőknek két hét karanténba kell vonulniuk. Zöld listára került viszont Lengyelország és Nagy-Britannia, ahonnan korlátozás nélkül be lehet utazni Szlovéniába. A szomszéd országok közül Magyarország, Ausztria és Olaszország is ezen a listán szerepel. Horvátország továbbra is sárga listán maradt, miután a százezer lakosra vetített fertőzöttek száma meghaladta a százat az elmúlt két hétben. Azoknak az állampolgároknak, akik ezekből az országból érkeznek Szlovéniába, meg kell indokolniuk utazásuk célját. Ez lehet üzleti vagy más gazdasági érdekeltség, vagy mert ott ingatlanuk van. Amennyiben turistaként érkeznek az országba, a szállásfoglalásról igazolást kell felmutatniuk a határon.

Zágráb és Ljubljana április végétől és május elejétől szigorú óvintézkedések mellett fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot, valamint megnyitotta határait több európai uniós ország állampolgárai előtt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!