2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Hírvilág: A NATO szerint biztonsági kihívás a tömeges migráció

Hír TV

2019. december 7., szombat 19:47

Kétszer került be a hírekbe London. Előbb egy terrorista késelt a központban, majd a NATO-tagállamok tartottak csúcstalálkozót a brit fővárosban. Franciaország is duplázott. Alig egy héten belül a második nagy árvíz pusztított délen, majd Emmanuel Macron és nyugdíjreformja ellen kezdődtek tüntetések és sztrájkok. Ezekről is szó volt a mai Hírvilágban.

Nyilatkozat - A NATO szerint biztonsági kihívás a tömeges migráció

Csúcstalálkozót tartottak Londonban a NATO megalapításának 70. évfordulója alkalmából. Magyarországot Orbán Viktor képviselte. A 29 tagország állam- és kormányfőinek kétnapos találkozóján biztonságpolitikai és védelmi kérdésekről, valamint a katonai kiadások növeléséről tárgyaltak. A jubileumi találkozó zárónyilatkozatában a szövetség tagállamai először jelentették ki, hogy a tömeges migráció biztonsági kihívást jelent.

Nyugtalanság - Franciák százezrei tüntettek a nyugdíjreform ellen

Elemezők szerint elnöksége eddigi legnehezebb napját éli meg a francia államfő. Párizsban és országszerte több mint egymillióan tiltakoztak Emmanuel Macron nyugdíjreform-tervezete ellen. A közlekedési dolgozók, a tanárok és a közalkalmazottak nem csak tüntetnek, hanem általános sztrájkot is hirdettek.

Eközben már több halálos áldozata is van a dél-kelet-franciaországi esőzéseknek és árvizeknek. Egy mentőhelikopter is lezuhant a térségben, a rajta utazó három ember meghalt. Több folyó kilépett a medréből, a francia katasztrófavédelemnek százakat kellett kimenekítenie.

Nyomozás - Bejelentette lemondását a máltai kormányfő egy újságíró halála miatt

Jogállamisági vizsgálatot indít az Európai Parlament a két éve meggyilkolt máltai újságírónő ügyében. Egy héttagú tényfeltáró csoport utazik a szigetországba. Az Európai Parlament korábban már vizsgálódott a gyilkosság miatt és több hiányosságot is talált a nyomozásban. Mivel az ügy szálai elértek a kormányig, Málta balközép miniszterelnöke bejelentette a lemondását.

Hír TV