2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Én és a nagyapám

Következik:

Híradó 15:05

Külföld

Hillary is beveti magát

A gázai fegyverszünetről egyeztet szerdán Jeruzsálemben és Rámalláhban az amerikai külügyminiszter. Hillary Clinton találkozik az izraeli kormányfővel, majd palesztin és egyiptomi vezetőkkel is tárgyal. Kairóban az ENSZ-főtitkár is tűzszünetet sürgetett. A gázai hadműveletek a hetedik napja tartanak, több mint százan haltak meg a konfliktusban.

Teljes készültségben az izraeli katonák a Gázai övezet határán. A jeruzsálemi kabinet 75 ezer tartalékost hívott be, de a szárazföldi hadműveletek megindítását egyelőre felfüggesztette.

Ennek ellenére a konfliktus hetedik napján is folytatódtak az összecsapások. Keddre virradóra az izraeli légierő bankot és kormányépületeket is bombázott. A palesztin fegyveresek is több mint száz rakétával lőtték az izraeli területeket, de senki sem sérült meg.

A frontvonal mögött továbbra is gőzerővel folynak a tűzszünetről szóló tárgyalások, egyiptomi közvetítéssel. Kairóban az ENSZ főtitkára ismét fegyvernyugvást sürgetett. Közben az amerikai külügyminiszter is beszáll az egyeztetésekbe. Az izraeli, a palesztin és az egyiptomi vezetéssel is találkozik, de a Gázai övezetet irányító Hamász vezetőivel nem.

„A legfontosabb, hogy mindkét oldalon megakadályozzuk a konfliktus fokozódását, így azt is, hogy még mindig rakétákkal lőjék Izraelt” – mondta el Victoria Nuland amerikai külügyi szóvivő.

New Yorkban palesztinpárti aktivisták tüntettek, a hadműveletek leállítása mellett az Izraelnek nyújtott pénzügyi segély leállítását követelve.

„Mert a mi pénzünkről van szó. Több mint hárommilliárd dolláros katonai segélyt fizetünk az izraeli hadseregnek ahelyett, hogy törékeny gazdaságunkat építenénk. A palesztin emberek életét romboljuk le. Nem akarom, hogy az adómat a rombolásra fordítsák” – mondja egy tüntető.

A múlt hét szerdán kezdődött harcokban több mint száz palesztin és három izraeli halt meg. A sebesültek száma eléri az ezret. Az áldozatok fele civil, köztük sok gyermek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!