2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Külföld

Hidvéghi: Svédországban a bevándorlók beengedése katasztrófához vezetett

Svédországban a bevándorlók beengedése katasztrófához vezetett, beilleszkedésük pedig teljes kudarc - jelentette ki Hidvéghi Balázs az Európai Parlament plenáris ülésén.

  • Hidvéghi: Svédországban a bevándorlók beengedése katasztrófához vezetett

 

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn elmondta, hogy, miután tavaly több mint 17 ezer migránst állítottak meg az egyenruhások a magyar határnál, idén csak az év első 12 napjában már 1630 migráns próbálkozott bejutni az ország területére, eredménytelenül.

Nagy a feszültség a balkáni útvonalon és egyre több migráns veszi célba a magyar határt és közeledik a magyar határhoz. A migránsok gyakran nagy csoportokban érkeznek a magyar határra és minden lehetséges módon próbálkoznak. Vonaton, gyalog, taxival, vízen, alagúton elképzelhető és elképzelhetetlen módon megpróbálnak bejutni Magyarország területére. Több szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy a migránsokkal együtt iszlám terroristák is érkezhetnek Magyarországra, ennek a veszélye jelenleg is fennáll. A kormány döntött a határvédelem megerősítéséről

– ismertette Kontrát Károly.

A politikus elmondta, a migráció továbbra is az Európai Unió legsúlyosabb problémája, várhatóan több fontos döntés is fog születni a kérdésben a következő évben, ám a bevándorláspárti erők nyomásgyakorlása folyamatosan érzékelhető.

Különösen nagy problémát okoznak a migránsok Svédországban. Az ország harmadik legnépesebb városában, Malmöben az elmúlt évben közel 40 bombatámadásra, illetve 50 lövöldözésre került sor.

Hidvéghi Balázs az Európai Parlament plenáris ülésén elmondta, hogy 2015 óta arányosan az északi állam fogadta be a legtöbb bevándorlót, és azóta az egekbe szökött az erőszakos bűncselekmények, robbantások, lövöldözések és nőket érő bántalmazások száma az országban.

A fideszes EP-képviselő elmondta, hogy 2015 óta arányosan az északi állam fogadta be a legtöbb bevándorlót, és azóta az egekbe szökött az erőszakos bűncselekmények, robbantások, lövöldözések és nőket érő bántalmazások száma az országban.

Ki kell mondani, hogy Svédországban a bevándorlók beengedése katasztrófához vezetett, és beilleszkedésük teljes kudarcot vallott. Felháborító, hogy a svéd és az európai baloldal továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy ezeket a tényeket elhallgassa. Az igazi jogállamisági probléma ott kezdődik amikor egy állam nem képes megvédeni a saját polgárait. A sajtó pedig nem a valóságról tudósít, hanem a baloldali liberális véleménydiktatúra eszközévé válik

– hívta fel rá a figyelmet Hidvéghi Balázs.

Hír TV

KAPCSOLÓDÓ: 

Robbanás rázta meg Stockholm városát

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!