2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

Hidvéghi: Gyalázatos, ahogy a magyar bevándorláspárti ellenzék a nemzeti érdeket támadja

Gyalázatos és példátlan, ahogy a magyar bevándorláspárti ellenzék a magyar nemzeti érdekeket támadja - mondta Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, ahol Várhelyi Olivér magyar uniósbiztos-jelölt előző napi EP-meghallgatására reagált. Hidvéghi Balázs szerint Várhelyi Olivér meghallgatásán nem szakmai vita folyt, hanem egy színtisztán politikai hadjáratot folytattak ellene "a bevándorláspárti erők".

  • Hidvéghi: Gyalázatos, ahogy a magyar bevándorláspárti ellenzék a nemzeti érdeket támadja

Az elmúlt hetekben a teljes magyar bevándorláspárti ellenzék mással sincs elfoglalva, mint hogy a magyar nemzeti érdekek ellen áskálódjon Brüsszelben, és megpróbálja megakadályozni a magyar biztosjelölt megválasztását - mondta az EP-képviselő.

Úgy fogalmazott: "Gyurcsány Ferencné, vagy az új SZDSZ-ként viselkedő momentumos képviselők, Donáth Anna és Cseh Katalin, a szocialista Ujhelyi István, vagy a tőlük gyakorlatilag már-már megkülönböztethetetlenné vált Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő is közvetlenül a magyar nemzeti érdekek ellen lép fel". Ezzel pedig már az Európai Bizottság megalakulását veszélyeztetik - hangsúlyozta.

Hidvéghi Balázs szavai szerint a magyar bevándorláspárti ellenzék rendkívül frusztrált, "sorozatban veszíti el a fontos választásokat Magyarországon", így volt a legutóbbi országgyűlési és EP-választáson is.

"Értem, hogy rendkívül szomorúak, de ez nem jogosítja fel őket arra, hogy a nemzeti érdek ellen áskálódjanak Brüsszelben vagy bármely más fővárosban" - tette hozzá.

Az is látható, hogy folytatódik az a bevándorláspárti, balliberális támadássorozat - többek között az EP-ben -, amely az elmúlt időszakot jellemezte - mondta a fideszes politikus, aki lehangolónak, elszomorítónak nevezte, hogy "a magyar ellenzéki képviselők teljes mértékben beálltak ebbe a táborba, és Brüsszelben a magyar nemzeti érdekeket gyengítik a tevékenységükkel".

Az EP szóvivőjének közlése szerint az EP-frakciók koordinátorai egyelőre nem tudtak megállapodni a csütörtökön meghallgatott magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásáról, ezért Várhelyi Olivér írásbeli pótkérdéseket kap.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!