2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Hidvéghi Balázs a nemzetközi sajtóban is megvédte a kormányt és annak döntéseit

Hír TV

2020. május 23., szombat 17:12

Az alaptörvénynek megfelelően járt el a magyar kormány, amikor a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet rendelt el - közölte Hidvéghi Balázs a Deutsche Welle (Dajcse Velle) vitaműsorában. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint minden álhír ellenére Magyarországon jól működik a jogállam.

Áprilisban tette helyre a CNN riporterét a Külgazdasági és külügyminiszter. Christiane Amanpour ugyanis azt állította hogy a kormány beszüntette a parlament működését.

Nem sokkal később pedig a brit közszolgálat televízió támadta a kabinetet a felhatalmazási törvény miatt. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár akkor emlékeztette a műsorvezetőt, hogy a másik 4 európai országban is hasonló intézkedéseket hoztak.

A sorból a Fidesz európai parlamenti képviselője sem maradt ki. Hidvéghi Balázst a Deutsche Welle angol nyelvű hírtelevíziójában támadták agresszívan.

A riporter meg sem várta Hidvéghi válaszait.

A Fidesz politikusa tételesen cáfolta az állításokat és elmondta:

a kabinet az alaptörvénynek megfelelően járt el, amikor a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet rendelt el.

Hidvéghi valótlanságnak nevezte, hogy hazánk rendőrállam lenne, ahol nincs jogállamiság.

A jogállamiságot és a demokratikus berendezkedést támasztja alá az is, hogy a kormány a járvány elleni küzdelem miatt kért és kapott különleges felhatalmazást visszaadja a parlamentnek.

Az EP-képviselő megjegyezte, tévhit, hogy hazánkban a kormánypárti sajtó lenne túlsúlyban.

Hidvéghi cáfolta az is, hogy Magyarországon korlátoznák a szólásszabadságot.

Meglátása szerint a hazai ellenzék és a brüsszeli balliberális erők, illetve bürokraták frusztráltak, és ezért támadják országunkat.

Hír TV