2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Hidvéghi Balázs a nemzetközi sajtóban is megvédte a kormányt és annak döntéseit

Az alaptörvénynek megfelelően járt el a magyar kormány, amikor a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet rendelt el - közölte Hidvéghi Balázs a Deutsche Welle (Dajcse Velle) vitaműsorában. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint minden álhír ellenére Magyarországon jól működik a jogállam.

  • Hidvéghi Balázs a nemzetközi sajtóban is megvédte a kormányt és annak döntéseit

Áprilisban tette helyre a CNN riporterét a Külgazdasági és külügyminiszter. Christiane Amanpour ugyanis azt állította hogy a kormány beszüntette a parlament működését.

Nem sokkal később pedig a brit közszolgálat televízió támadta a kabinetet a felhatalmazási törvény miatt. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár akkor emlékeztette a műsorvezetőt, hogy a másik 4 európai országban is hasonló intézkedéseket hoztak.

A sorból a Fidesz európai parlamenti képviselője sem maradt ki. Hidvéghi Balázst a Deutsche Welle angol nyelvű hírtelevíziójában támadták agresszívan.

A riporter meg sem várta Hidvéghi válaszait.

A Fidesz politikusa tételesen cáfolta az állításokat és elmondta:

a kabinet az alaptörvénynek megfelelően járt el, amikor a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet rendelt el.

Hidvéghi valótlanságnak nevezte, hogy hazánk rendőrállam lenne, ahol nincs jogállamiság.

A jogállamiságot és a demokratikus berendezkedést támasztja alá az is, hogy a kormány a járvány elleni küzdelem miatt kért és kapott különleges felhatalmazást visszaadja a parlamentnek.

Az EP-képviselő megjegyezte, tévhit, hogy hazánkban a kormánypárti sajtó lenne túlsúlyban.

Hidvéghi cáfolta az is, hogy Magyarországon korlátoznák a szólásszabadságot.

Meglátása szerint a hazai ellenzék és a brüsszeli balliberális erők, illetve bürokraták frusztráltak, és ezért támadják országunkat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!