2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Hideg az idő Európa nagy részén

Szokatlanul hideg az idő Délkelet-Európában. Athénban 12 év után esett először hó, ráadásul van, ahol 1 méteres torlasz akadályozza a közlekedést. Törökország legnagyobb városában, Isztambulban bezárták az iskolákat a havazás miatt, Hollandiában pedig korcsolyázók kerültek veszélybe.

  • Hideg az idő Európa nagy részén

Sokan korcsolyáztak Amszterdam számtalan befagyott csatornáján az utóbbi napokban. Volt aki nem öltözött túl. 

Mások viszont rosszul jártak, hiába viseltek az időjárásnak sokkal jobban megfelelő ruházatot. A jég ugyan általában elég vastag a korcsolyázáshoz, de nem mindenhol. Arról nem érkezett hír, hogy a pórul járt jégre merészkedők közül kórházba került-e valaki.

Görögországban még zordabb az idő. Északon mínusz 20 fokot mértek, Athénban és a környező településeken pedig hó esett. A görög fővárosban 12 éve nem láttak hasonlót. Utakat kellett lezárni. A koronavírus miatt egyébként is csak indokolt esetben lehet elmenni otthonról, de most a hatóságok külön kérték, hogy senki ne induljon útnak. Autóval kevesen vállalkoztak erre, de a hógolyózás és a hóember-építés ritkán adódó lehetősége túl csábító volt sokak számára.

 

Isztambulban bezártak az iskolák, a Boszporuszon felfüggesztették a hajóforgalmat

Törökországban sincs hiány a hóból. Isztambulban bezárták az iskolákat, a Boszporuszon pedig felfüggesztették a hajóforgalmat a rossz látási viszonyok miatt. Az előrejelzések szerint még napokig marad az igazi tél a török nagyvárosban, ahol Athénhoz hasonlóan nem túl gyakori a hóesés.

Az olasz Alpokban minden télen sok a hó, várnák is a síelőket, de a legújabb rendelet szerint március 5-ig biztosan nem nyithatják meg a sípályákat, pedig a korábbi bejelentés szerint hétfőtől már nem csak a versenyzők, hanem az amatőr síelők is használhatták volna a pályákat. Az olasz egészségügyi minisztérium ebben a szezonban már negyedszer halasztotta el a nyitást.

Finnországban nyitva vannak a sípályák

Finnországban lehet síelni, a sípályák nyitva vannak, de akadnak olyanok, akik a településük környékén sportolnak. A finn furcsaságok, mint a feleségcipelés és a mobiltelefon-dobás versenyét egy újabb hóbort gazdagítja: a mély hóban futás gyapjúzokniban. 

Az ötletgazdák szerint amellett, hogy erősít a futás, felér egy talpmasszázzsal is, de azért érdemes két zokniban nekivágni a téli tájnak.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!