2022. 09. 29. Csütörtök Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Soroló

Következik:

Radar 04:00

Külföld

Heves esőzések sújtják a legnépesebb ausztrál államot

Több helyen is kimenekítést rendeltek el Ausztrália legnépesebb államában, Új-Dél-Wales-ben az évtizedek óta legsúlyosabb, heves esőzések okozta árvizek miatt.

  • Heves esőzések sújtják a legnépesebb ausztrál államot

Új-Dél-Wales katasztrófa-elhárítási szolgálatai 640 segélyhívásra vonultak ki szombat éjjel, 66 esetben árvízi mentést végeztek.

Glaydis Berejiklian, Új-Dél-Wales miniszterelnöke közölte, hogy több száz embert mentettek ki az árvízből.

Az állam északi részén fekvő Mid North Coast régió számos településén rendelték el a lakosok kimenekítését, ahol Berejiklian szerint "száz éve nem látott" természeti csapás várható.

Berejiklian szerint Syndey nyugati felének egyes részeire 50 éve nem látott heves esők hullnak, péntek reggel egyes településeken rekordmennyiségű - több mint 300 milliméter - csapadék esett.

Az államban eddig 13 ideiglenes befogadóközpontot nyitottak az evakuáltak számára. Újabb központok nyitása várható, mert a meteorológusok a hét közepéig további esőzéseket jeleznek előre.

A helyi hatóságok felszólították a lakosokat, hogy az árvíz sújtotta területeken ne üljenek autóba, mert könnyen elsodorhatja őket az ár.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!