2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Hazánk kész segíteni Ukrajnának az árvíz elleni védekezésben

A „Tisza” Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyar katonái készen állnak, hogy ha az ukrán hatóságok igényt tartanak rájuk, az Ukrajnát sújtó árvíz helyszínére utazzanak – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán péntek délután.

  • Hazánk kész segíteni Ukrajnának az árvíz elleni védekezésben

Szijjártó Péter bejegyzésében felidézte: az Ukrajna egyes részeit sújtó időjárás miatt az ország több területén alakultak ki árvizek és áradások az elmúlt napokban. 

A védekezés és a kárelhárítás sikere érdekében felajánlottuk segítségünket szomszédainknak – tette hozzá. Mint írta, a természeti katasztrófák utáni feladatok elvégzésére szakosodott „Tisza” Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyar katonái készen állnak, hogy amennyiben az ukrán hatóságok igényt tartanak rájuk, a kijelölt helyszínre utazzanak.

A magyar–román–szlovák–ukrán összetételű „Tisza” Többnemzeti Műszaki Zászlóalj célja a Tisza vízgyűjtő területén bekövetkezett árvizek, illetve más természeti csapások, ökológiai katasztrófahelyzetek esetén az érintett lakosság megsegítése, a károk elhárításában való részvétel.

Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat csütörtök délelőtti jelentése szerint, amelyből az UNIAN ukrán hírügynökség idézett, eddig a nyugati országrészben 285 települést öntött el a heves esőzések okozta árvíz. A hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék következtében több patak, folyó, köztük a Tisza vízszintje is jelentősen megemelkedett, a víz több helyütt kilépett a mederből.

A legsúlyosabb helyzet Ivano-Frankivszk megyében alakult ki – ahol hárman életüket is vesztették az ítéletidő következtében és 234 település került víz alá –, továbbá Lviv, Csernyivci, Kárpátalja és Ternopil megyékben. Az öt érintett megyében tízezer házat árasztott el a víz, 117 kilométer út vált járhatatlanná és 64 híd semmisült meg. Ezen felül 500 kilométernyi útszakaszon és 135 hídban keletkeztek károk.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!