2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Külföld

Hatvan éve nem volt akkora árvíz Ausztrália délkeleti részén, mint most

Tízezrek kényszerültek otthonuk elhagyására Ausztrália délkeleti részén a régiót sújtó esőzések és áradások miatt. Az evakuálást a következő napokban is folytatják a hatóságok. Sydney térségében az elmúlt 60 évben nem volt példa olyan súlyos áradásra, mint most. Áldozatokról és sérültekről nem érkezett hír a szigetországból.

  • Hatvan éve nem volt akkora árvíz Ausztrália délkeleti részén, mint most

Teljesen víz alá került az elmúlt napokban Ausztrália legnépesebb városának déli és nyugati része. Sydney egyes kerületeiben a belvíz már összeér az óceánnal, és egybefüggő felületet alkot.

A szigetországnak így a koronavírus-járvány, valamint a bozót- és erdőtüzek mellett az esőzésekkel, illetve az áradásokkal is meg kell küzdenie.

A múlt hétvége óta tartó szakadatlan esőzések nyomán megáradtak a folyók, és rendkívül súlyos károk keletkeztek a nagyvárosban és annak környékén. A hatóságok megkezdték a kitelepítéseket.

Azonban nem csak a metropoliszban hanem Új-Dél-Wales más településein is folyamatosan mentik az embereket a katasztrófavédelem munkatársai. Már tízezrek kényszerültek otthonuk elhagyására az elmúlt 60 év legsúlyosabb az árvize.

Több helyen 24 óra leforgása alatt 300 milliméter csapadék hullott.

A folyamatos evakuálás miatt egymás után nyitják meg a befogadóközpontokat. Canberrában ráadásul úgy számol a kormány, hogy további ezreket kell kitelepíteni, így újabb átmeneti szállásokat kell biztosítani az embereknek.

A hatóságok arra kérték a lakosokat, hogy az árvíz sújtotta területeken ne hagyják el otthonukat, és semmiképpen se üljenek autóba, mert könnyen elsodorhatja őket az ár. Új-Dél-Wales mellett riasztást adtak ki a szomszédos Queensland egyes részeire is.

Ráadásul a helyiek nem lélegezhetnek fel, mert az előrejelzések szerint a következő napokban további özönvízszerű esőzésekre kell számítani az ország délkeleti részén, ami további súlyos áradásokat fog okozni.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!