2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Háromra nőtt a hétfői svédországi lövöldözés áldozatainak száma

Hír TV

2018. június 19., kedd 23:15

Mindhármat kórházban ápolták, de az életüket nem tudták megmenteni. A svéd hatóságok már a támadás napján közölték, hogy nem terrortámadásról, hanem helyi bandák összecsapásáról van szó.

Hétfőn este mindössze száz méterre a kerületi rendőrőrstől, egy internetkávézó előtt tört ki lövöldözés. Az áldozatok éppen távoztak, amikor, szemtanúk szerint 15 lövést adhattak le rájuk többek szerint automata fegyverből.

6 ember sérült meg ebben a lövöldözésben, és sajnos hárman közülük meghaltak. Akiket megöltek, 19,27, és 29 évesek, a sérültek pedig 21, 30 és 32 évesek - közölte a malmöi rendőrfőnök.

Őket továbbra is kórházban ápolják. Azt a rendőrség már hétfőn kijelentette, hogy nem terrortámadás, hanem bűnbandák közötti háborúról lehet szó.

Sajnálatos, hogy ilyen fiatalok életüket veszítik, ahogy az is, hogy családoknak sajnos gyilkos fiaik vannak. Mindnyájan ismertek voltak a rendőrség számára, mint bűnbandák tagjai, akik súlyos bűncselekményekben vettek részt Malmöben - tette hozzá a rendőrfőnök.

A rendőrség keresi a hétfői lövöldözés gyanúsítottját és szemtanúk jelentkezését várják.

A gyilkosságok száma az elmúlt években nem nőtt Svédországban, de a különféle bandákhoz köthető bűncselekmények száma viszont emelkedik. Ez a szeptemberi választás egyik legfontosabb témája is. A bevándorlásellenes Svédországi Demokrata párt ezt ki is használja: a fegyveres erőszak szerintük az egyre több, integrációra képtelen migráns miatt nő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!