2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Háromnapos csúcstalálkozó Brüsszelben

Az orosz-ukrán háború miatt kétnapos csúcstalálkozót tartanak az Európai Unió állam- és kormányfői Brüsszelben, Joe Biden is részt vesz a tárgyalásokon.

  • Háromnapos csúcstalálkozó Brüsszelben

A tanácskozáson hazánkat Orbán Viktor miniszterelnök képviseli. A legfontosabb téma, hogy a Közösség milyen új szankciókat vezessen be a Föderációval szemben. A belga fővárosban tanácskoznak NATO-tagországok vezetői is, megbeszélésükhöz Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videókapcsolaton keresztül csatlakozik majd. A katonai tömb főtitkára már a találkozó előtt világossá tette, hogy a szervezet megerősíti a szövetség keleti vonalának védelmét. Szintén Brüsszelben egyeztetnek a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7 országok vezetői, akik az ukrán-orosz háború gazdasági hatásairól tárgyalnak.

Kampány ide vagy oda, Magyarország nemzeti érdekeit meg kell védeni Brüsszelben is

- ezt már a brüsszeli csúcstalálkozók előtt világossá tette Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő leszögezte, az áprilisi választáson meg kell védeni az elmúlt 12 év eredményeit, az elkövetkezendő napokban pedig a NATO-, és EU-csúcson is Magyarország érdekei mellett fog kiállni.

Szijjártó Péter: A Magyar Honvédség meg tudja védeni az országot

Magyarország hadserege meg tudja védeni az ország határait

- mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a NATO-csúcstalálkozó előtt kifejtette, a keleti országrészt is biztosítja a magyar honvédség, mindazonáltal ha lesz javaslat a védelem további erősítésére, Magyarország nyitott a tárgyalásokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!