2020. július 10.,
péntek, Amália napja

Harminc migránst találtak egy furgonban szlovén rendőrök

MTI

2019. október 15., kedd 14:11

Harminc migránst találtak egy furgonban szlovén rendőrök a horvát határhoz közeli, dél-szlovéniai Podklanec településen - közölte a ljubljanai rendőrég kedden.

A szlovén rendszámú gépjárművet egy szerb állampolgár vezette. Az illegális bevándorlók pakisztáni és afganisztáni állampolgárok voltak. A sofőr ellen büntető-, utasaival szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A rendőrség közleménye szerint a hatóságok keddre virradóra további 12 pakisztáni, marokkói, tunéziai és algériai határsértőt tartóztattak fel a délkelet-szlovéniai Kocevje községben, Knezja Lipa település közelében.

A Görögországból Észak-Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető, korábbi balkáni migrációs útvonal 2016-os "lezárása" óta a menedékkérők más útvonalon - Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével - igyekeznek eljutni Nyugat-Európába. Mára Észak-Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik útlevéllel és megfelelő vízummal rendelkeznek, vagy az adott országban akarnak menedéket kérni.

 

MTI