2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Hamis történetet közölt Donald Trumpról, elbocsátották

Azonnali hatállyal elbocsátották szombaton a Newsweek című amerikai hetilap portáljának egyik újságíróját, mert hamis történetet közölt Donald Trump amerikai elnökről.

  • Hamis történetet közölt Donald Trumpról, elbocsátották

 

Jessica Kwong újságírónő - aki a Twitter-oldalán "Trump kormányzatáról és családjáról" tudósító politikai újságíróként mutatkozik be - még csütörtökön, a Hálaadás napján közölt tudósítást az elnökről.

"Hogyan tölti a Hálaadást Trump? Twitter-bejegyzéseket ír, golfozik és minden mást csinál" - írta az újságírónő.

Donald Trump a Hálaaadás ünnepét Afganisztánban, az ott szolgálatot teljesítő katonák körében töltötte. Igaz, előre be nem jelentett látogatás volt ez, de a Kwong írásának publikálásakor az amerikai sajtó már részletesen beszámolt az elnök afganisztáni vizitjéről.

A lap felelős szerkesztői kivizsgálták, hogyan is született a hamis történet, és korrigálták a cikket. Egyúttal közölték, hogy az elnökről és a kormányzatról a jövőben másik újságíró tudósít majd. Jessica Kwong szerződését megszüntették.

Donald Trump és fia, ifjabb Don Trump egyaránt a Twitteren reagált a történtekre. Az elnök azt írta: "Azt hittem, a Newsweek már nem is létezik". A fia pedig megjegyezte: "Hamis hírgyár hamis híreket fog gyártani".

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!