2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Hamarosan ismét találkozik Putyin és az ukrán elnök

Hamarosan újra találkozik az ukrán elnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A konzultáció valószínűleg egy európai városban lesz. Eközben kelet-ukrajnai lakosok arról panaszkodnak, hogy hónapok óta nem kapnak nyugdíjat Kijevtől. Azt mondják: kifogytak a pénzből, és nem tudnak miből megélni.

Az oroszbarát erők uralta kelet-ukrajnai településen, Ilovayszkban már érezteti hatását a tűzszünet: az emberek a háborús pusztítás nyomait takarítják. Az újrakezdést nehezíti, hogy sokan kritikus anyagi helyzetben vannak: az idősek például hónapok óta nem kapnak nyugdíjat Kijevtől. Miután az ukrán haderő részben kivonult a térségből, az oroszbarát szeparatisták is rendezik soraikat.


Az ukrán kormányfő továbbra is terroristának tartja a kelet-ukrajnai lázadókat, és a visszavonulás ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy visszaállítsák Ukrajna területi egységét. „Tudjuk, hogy csak két lehetőségünk van: egy rossz és egy rosszabb, ezért a kormány és az elnök úgy döntött, hogy a rosszat választja. Ha csökken a feszültség, és a kormány visszaveszi azokat a területeket, amelyeket jelenleg az oroszok által vezetett terroristák uralnak, akkor visszaállítjuk Ukrajna területi egységét és függetlenségét. De ehhez az kell, hogy Oroszország együttműködő legyen” – fogalmazott Arstenyij Jacenyuk.

Eközben az ukrán elnök bejelentette, hogy három héten belül ismét személyesen egyeztet orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal. A találkozó valamelyik európai országban lesz, más felek bevonásával, de később egy négyszemközti konzultációra is sor kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken + videó

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken + videó

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken, ugyanis igen erőteljes iszlámosodási folyamatok zajlanak több városban. Az észak-olaszországi Monfalcone lakosainak 33 százaléka külföldi, főként bangladesi származású. Az olaszok lassan kivonulnak és átengedik a terepet a bevándorlóknak, akik meghatározó szerepre tesznek szert.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!