2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Halálos áldozatokat is követeltek a heves esőzések

2015. május 23., szombat 21:20, frissítve: vasárnap 09:22

Az Egyesült Államokban és Ázsiában is áradások pusztítanak. Kínában a felhőszakadások halálos áldozatokat is követeltek, és több tízezer embert kellett biztonságos helyre kitelepíteni.

A texasi Houston közelében kilépett medréből a Mexikói-öbölbe torkolló Trinity folyó. A vízállása két évtizede nem volt ilyen magas. Hasonló a helyzet az állam más területein is, ahol az emberek homokzsákokkal igyekeznek megvédeni otthonaikat. A háztulajdonosok a bútorokat vagy elszállítják a veszélyeztetett övezetekből, vagy az épületek felső szintjeire hordják fel. „Hajnali egy óráig a bútort, a mosogatógépet és minden berendezést kihordtunk a házból” – mondta egy férfi.

Kínában viszont megkéstek a kipakolással. „Megpróbáltam összeszedni a tárgyakat, amikor az ár ideért. Minden pillanatok alatt történt. Az emeletre érve arra sem volt időm, hogy becsukjam az ajtót” – mondta egy bolttulajdonos.

A Kína délkeleti részét sújtó heves esőzések miatt falvak, termőföldek és utak kerültek víz alá. A víz több út alól kimosta a talajt, és földcsuszamlásokat idézett elő. Az esőzések több halálos áldozatot is követeltek a távol-keleti országban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!