2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Halálos áldozatokat is követelt a csütörtöki valenciai tűzeset + videó

Mintegy tíz halálos áldozata van annak a tűzvésznek, ami csütörtökön lobbant fel Valenciában egy csaknem 500 ember által lakott épületben.

  • Halálos áldozatokat is követelt a csütörtöki valenciai tűzeset + videó

Mindent beborító lángok, szirénák. Valencia egyik utcáját tűzoltók lepték el csütörtök éjszaka miután kigyulladt egy lakóépület emelete.

A tűz olyan gyorsan terjedt, hogy a környező házakat is ellepte. A hatóságok emiatt csak az erkélyeken keresztül tudták menteni a bajbajutott lakókat.

Többen egymást támogatva az utcán aggódtak, hogy szeretteik biztonságban eltudják hagyni az egykori otthonukat.

Rendőrök, tűzoltók próbálják segíteni a civilek távozását a helyszínről akik nem értik pontosan mi is történt. A tűzvészt kiváltó ok eddig ismeretlen. Az első feltételezések szerint az erős széllökések miatt terjedhettek a lángok tovább és gyorsaságát a gyúlékony ház burkolata is befolyásolhatta. A spanyol miniszter aki az estet követően ellátogatott a tragédia helyszínére megerősítette, hogy tisztázni fogják a körülményeket.

Azért vagyok itt, hogy minden segítséget megadjak a város vezetésének, hogy megfelelően tudják ellátni a sürgős eseteket. Nyilvánvalóan szeretnénk tisztázni a történteket és támogatást nyújtani a gyászoló családoknak. -mondta Spanyolország miniszterelnöke, Pedro Sanchez. 

Az épületből csak a hamuba borult szerkezet maradt meg, minden értéktárgy megsemmisült. Az egész ország, város az érintett családok mellett áll, hogy újra építsék életüket. A valenciai civilek gyűjtést szerveznek a károsult állampolgárok számára, a polgármestere pedig bejelentette lakhatást is biztosít. A tartományi elnök pedig közölte pénzbeli juttatásokat nyújtanak az elkövetkezendő hónapokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!