2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Domonkosok Magyarországon

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

Hajókatasztrófa: az életükkel fizettek a menekülésért

Újabb menekülteket szállító hajó borult fel a Földközi-tengeren, a 200 utas többségét sikerült kimenteni, de legkevesebb 33 bevándorló életét vesztette. Pénteken Egyiptom közelében is menekültek szenvedtek hajótörést, 12 palesztin és szíriai fulladt vízbe. Szicília partjainál pedig 500 afrikai bevándorlót mentettek ki az olasz hatóságok.

A mintegy 200 afrikai bevándorlót szállító, túlzsúfolt hajó Málta felségvizein borult fel, miután az utasok jelezni próbáltak a parti őrségnek. Sokan még azelőtt vízbe fulladtak, hogy megérkezett a segítség. A baleset több túlélőjét a Máltától 120 kilométerre található olasz szigetre szállították.

Egy hete több mint 300 afrikai menekült fulladt vízbe. Évente több tízezren próbálnak meg a Földközi-tengeren áthajózva Európába jutni. Csak az elmúlt két évben négyezren fulladtak tengerbe, mielőtt elérték volna a dél-európai partokat. Az Európai Unió csak a múlt heti lampedusai baleset után kezdett foglalkozni a problémával, a bizottság a földközi-tengeri határellenőrzés megerősítését javasolta. A máltai kormányfő szerint ha nem lesz igazi megoldás a menekültproblémára, a Földközi-tenger lassan temetővé válik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!