2021. március 1.,
hétfő, Albin napja

Háborút kezdett a baloldal a jobboldali sajtó ellen az Egyesült Államokban

2021. február 23., kedd 17:55

A Newsmax, a Fox News és a One America News Network csatornák sugárzásának beszüntetésére szólította fel két demokrata képviselő a televíziós műsorszolgáltatókat, mert szerinte álhíreket terjesztenek. A Newsmax úgy reagált, a demokraták a szabad véleménynyilvánítás jogától akarják megfosztani a republikánusokat.

Még mindig a Capitolium ostroma a téma az Egyesült Államokban. De nem csak Donald Trump szerepét vizsgálja a tragikus események kapcsán a szenátus. A demokraták a republikánusokat támogató médiát támadják. Anna Eshoo és Jerry McNerney demokrata képviselők nyílt levelükben arra szólították fel a televíziós műsorszolgáltatókat, hogy vegyék ki programkínálatukból a Newsmax, a Fox News és a One Amerika News Network csatornákat, mert szerintük a Capitolium ostrománál támogatták a randalírozókat.

A Donald Trump mögött álló Newsmax televízió több műsora is foglalkozott a témával. Az American Agenda például összeszedte, hogy műsorvezetőik már a Kapitólium elleni támadás alatt elítélték a behatolókat.

Felháborítónak tartom a Capitoliumnál készült felvételeket, amelyeket láttam ma délután. az erőszaknak nincs helye a társadalmunkban. a közvagyon elpusztítása, elfogadhatatlan a rendfenntartó erők semmibe vétele.

Ez nem amerikai viselkedés! Ezt nem tehetjük!

Ennél jobbak vagyunk, ezt el kell ítélni! Elítéljük az erőszakot. Elítéljük. Rendben?

Azokat, akik illegális dolgokat tettek, le kell tartóztatni!

Egy kisebb csoport, a hatalmas tömegből szerdán túl messzire ment. A Newsmax elítéli őket

– hangzottak el az alábbi mondatok az amerikai hírcsatorna több műsorában is.

Aztán jogászokat, társadalomtudósokat, civil szakembereket szólaltattak meg, akik mind felemelték szavukat a sajtószabadság védelmében.

A témáról bővebben az alábbi videóban: 

HírTV