2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Háborús állapotok a Gázai övezetben

Hír TV

2018. július 14., szombat 19:03, frissítve: szombat 22:32

Ismét forrong a Gázai övezet. Izrael a Hámász fegyverraktárait bombázta, a légicsapásoknak két palesztin halálos áldozata van. A palesztin milícia rakétákkal lőtte a zsidó államot – a támadásban egy négy tagú izraeli család megsebesült.

Az izraeli vadászgépek a Hámász állásait bombázták – főleg fegyverraktárakat és csempészalagutak semmisítettek meg. Összesen 40 célpontot támadtak. A támadásoknak halásos áldozatai és sérültjei is vannak.

„Három robbanást hallottam és éreztem, hogy valami megüti a karomat, akkor láttam, hogy vérzik” – mesélte az egyik sebesült.

Válaszul a radikális palesztin szervezet több mint 190 rakétát lőtt Izraelre. Többségüket leszedte az izraeli rakétaelhárító rendszer, de egy négytagú izraeli család megsebesült a határ közelében. Sderót és Askhelon városában egész szombaton zúgtak a légvédelmi szirénák.

 

Utoljára négy éve bombázta ilyen hevesen Gázát az izraeli légierő. Benjamin Netanjahu újabb válaszcsapásokat helyezett kilátásba, „Ha a Hamász nem értette meg ma az üzenetet, holnap már biztosan felfogja, a hadsereg teljes készültségben van” – mondta.

A Hamász is válaszcsapásokkal fenyegetőzik. A Reuters hírügynökség szerint Egyiptom próbál közvetíteni a felek közt. Az indulatok pénteken szabadultak el, amikor a Gáza és Izrael között húzódó kerítésnél összecsapott az izraeli hadsereg palesztin tüntetőkkel. A „nagy visszatérés” nevű tüntetésen izraeli katonák lelőttek egy palesztin tinédzsert, attól tartva, hogy robbanóövet visel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!