2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Háború Ukrajnában - A hackercsoportok komoly akciókat hajtanak végre

A műsorban élőben elemeztük Árendás Péterrel a legfrissebb ukrajnai helyzetet, Skype-on Kiszelly Zoltán politológust, Vigóczki Máté Oroszország-szakértőt és Bor Olivért, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet sajtó munkatársát kapcsoltuk.

  • Háború Ukrajnában - A hackercsoportok komoly akciókat hajtanak végre

Ukrajna szolgálatába állítja a német hadiipart Olaf Scholz 

Ukrajna szükségleteit elégíti ki a német hadiipar Olaf Scholz kancellár legújabb döntése nyomán. A Kijevnek szállított fegyvereket ugyanis Berlin fizeti. Eközben az ENSZ főtitkára fegyverszünetre és humanitárius folyosók kialakítására kérte az oroszokat és az ukránokat.

Kiberháború Ukrajnában és Oroszországban 

A brit hírszerzési és kibernetikai ügynökségének korábbi igazgatója szerint az oroszok leginkább a hagyományos háború kiegészítéseként gondolnak a kibertámadásokra, de érdemes őket komolyan venni, mert nem érdeklik őket a járulékos veszteségek. Robert Hannigan kiemelte, bár az eszközök mindkét fél számára adottak, egyelőre nem látni komoly kiberaktivitást állami szinten sem Ukrajna, sem Oroszország esetében. A volt hírszerző tiszt ugyanakkor leszögezte, a privát és megbízott hackercsoportok rendkívül komoly akciókat hajtanak végre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!