2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Ha az EU így folytatja, tíz év múlva nem lesz EU – így reagáltak a németek a Magyarországot ért büntetés hírére

A Die Welt Magyarországról szóló cikke alatt a német olvasók jelentős része elítélte az uniós verdiktet és hazánk pártjára állt. A kommentszekció valósággal felrobbant az olvasók migráció elleni elemi felháborodásától.

  • Ha az EU így folytatja, tíz év múlva nem lesz EU – így reagáltak a németek a Magyarországot ért büntetés hírére

Mint ismert, az Európai Unió Bírósága 200 millió euró (mintegy 80 milliárd forint) megfizetésére kötelezte Magyarországot, mert „nem tartja tiszteletben” az uniós jogszabályokat, egyebek között a nemzetközi védelem megadására és az unión kívüli országok jogellenesen az unió területén tartózkodó állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint teljesen világos, hogy azt szeretnék, hogy Magyarország ennek a pénzügyi zsarolásnak a hatására változtasson a politikáján, és csatlakozzon a migrációs paktum előírásaihoz.

Soros György egyik meghatározó embere szinte azonnal üdvözölte a határozatot. Gerald Knaus fontos történelmi döntésnek nevezte az ítéletet.

A német Die Welt olvasói azonban, akik már együtt kénytelenek élni az illegális migráció okozta problémákkal, és naponta látják annak árnyoldalait, egészen másként látják a hazánkra nézve hátrányos ítéletet. Az Európai Bíróság Magyarország elleni döntéséről szóló cikk alatt elmondták véleményüket a migrációról, az Európai Unióról és annak vezetéséről, sőt a magyar miniszterelnökről is.

Ha az EU így folytatja, tíz év múlva nem lesz EU. Kár az egykor gyönyörű projektért, amelyet annak idején üdvözöltem – de egyre inkább a diktatúra és a (gazdasági) szabadsághiány felé süllyed – írta az egyik kommentelő. 

Más azt írta: „Jobb lenne néhány milliós bírságot fizetni, mint tízmilliárdokat a rosszul képzett vagy tanulatlan migránsok teljes ellátásáért.”

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!