2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Gulyás Gergely: A magyar jelöltnek erős felhatalmazása van

Hétfőig nevezhetik meg az uniós tagállamok, hogy kit delegálnak az Ursula von der Leyen vezette, november 1-én hivatalba lépő Európai Bizottságba. Magyarország jelöltje Trócsányi László. A korábbi igazságügyi minisztert a többi jelölthöz hasonlóan szeptemberben hallgatják meg az Európai Parlamentben. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a várható bírálatokról azt mondta a Hír TV-nek: megszokott, hogy ha valaki a magyar kormánypárt soraiból kerül ki, azt támadások érik.

  • Gulyás Gergely: A magyar jelöltnek erős felhatalmazása van

A július 16-án az Európai Parlamentben a Fidesz-KDNP szavazatainak is köszönhetően megválasztott Ursula von der Leyen november 1-én kezdheti meg munkáját az Európai Bizottság élén, miután lejár Jean-Claude Juncker öt éves megbízatása.

A német politikusnak most rövid időn belül össze kell állítania javaslatát a leendő bizottság összetételéről ahhoz, hogy az Európai Parlament szeptemberben megkezdhesse a tagországonként egy, vagyis a német bizottsági elnököt és a távozó briteket leszámítva 26 biztosjelölt meghallgatását. Addig annak is el kell dőlnie, hogy ki milyen területért lesz felelős.

A biztosjelöltek között lesz a májusi uniós választáson a Fidesz listáját vezető Trócsányi László. A volt igazságügyi miniszter komoly támadásokra számíthat. A Financial Times brit napilap már a nyár elején arról írt, hogy a magyar mellett a lengyel és az olasz jelöltnek is gyakorlatilag belépője van a pótmeghallgatásra.

A Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter híradónk kérdésére azt mondta, Trócsányi László úgy nyilatkozott, a bővítéspolitikával szeretne foglalkozni, ez pedig az ő döntése. A miniszter hozzátette, az Európai Parlamentben megszokott, hogy ha valaki a magyar kormánypárt soraiból kerül ki, azt támadások érik.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!