2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

Görögország júliustól megnyílik a turisták előtt

MTI

2020. május 6., szerda 18:22

Görögország július elsején megnyílik a turisták előtt. Ugyancsak szerdai közlés szerint Dánia még csak nem is tervezi, hogy feloldja a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzárát az idegenforgalom számára.

A görög kormány tudatta, hogy még nem dolgozták ki teljesen a turizmus újraindításának részleteit, de május 15-ig elkészülnek vele, egyebek közt az egészségügyileg biztonságos utazás körülményeit szabályozókkal, továbbá szektor pénzügyi támogatásának mikéntjével. Az idegenforgalom adja Görögország hazai össztermékének 30 százalékát. A szállodák, éttermek, utazási irodák egyharmada csődtől tart a járvány miatt. Eddig 45 ezer munkahely szűnt meg a szektorban a ragály miatt.

"A jelenlegi helyzetben turistáknak nem szabad Dániába érkezniük, mert magukkal hurcolhatják a koronavírust" - mondta Nick Haekkerup igazságügyminiszter szerdán a dán parlamentben egy kérdésre válaszolva. Megjegyezte, hogy több város polgármestere kérte a dán-német határ megnyitását az idegenforgalom előtt, és - mint mondta - a szükségesnél tovább nem fogják zárva tartani a határátkelőket.

A skandináv ország március közepén "zárkózott be" a koronavírus-járvány miatt.

MTI